Pannonium Pandemonium je odlično izdanje koje će, nadam se, biti samo uvod u sledeći studijski album, kojim bi Conviction potvrdili ono što je ovde pokazano

  • Žanr: Metalcore
  • Izdavač: Samoizdanje, 2013.
  • Web: Facebook
  • Piše: Sava Karadžić

Ovi momci kucaju kao Slayer, stvaraju rifove a la In Flames novog milenijuma, a uz to su pokupili i sve ono što valja u metalcoreu. Momci se kao skupina kliču imenom Conviction, koje im odlično leži s obzirom na to da svojom muzikom zaista osuđuju slušaoce na konstantno mlaćenje glavom! 🙂

Pred nama se nalazi mini album Pannonium Pandemonium, sastavljen od tri podjednako dobre, ultražestoke i odličnim ritmovima nabijene pesme, koje otvoreno pozivaju na šutke i izbacivanje svih negativnih elemenata iz našeg telesnog i umnog sistema. Minutaža sve tri numere je nešto preko tri minuta, od kojih svaki vrca od brzine koja, baš kada pomislite da postaje monotona, biva zamenjena odličnim, modernim gruvom koji kao da je iznikao iz kuhinje Killswitch Engage, As I Lay Dying, Lamb of God ili nekog sličnog teškaša.

Ako ovo izdanje uporedimo sa poslednjim, veoma dobrim, dugosvirajućim albumom (Non Serviam), onda nam se kao logičan zaključak nameće to da su ovi momci pogurali svoje ionako zavidno sviračko umeće na još viši nivo. Sve zvuči zategnuto, dok brzinski delovi i brejkovi menjaju mesta logično i bez naglih upada koji bi remetili tok pesme.

Produkcija je ovog puta odlična, dosta bolja nego u prošlosti i ni malo ne zaostaje za inostranim grupama sličnog usmerenja. Ono što mi kod nje smeta jeste to što je vokal nepotrebno gurnut suviše napred u miksu, što ne bi bilo strašno kada bi se bar iole mogle razumeti reči pesama, dok ovako sve zvuči kao vrištanje bez preke potrebe, koje vam se silom nabija u lice.

Kako bilo, Pannonium Pandemonium je odlično izdanje koje će, nadam se, biti samo uvod u sledeći studijski album, kojim bi Conviction potvrdili ono što je ovde pokazano.

Spisak pesama:

1. Lepper King (Rex Leprosus)
2. The sins of Our Fathers (Peccata Patrum Nostrorum)
3. The Dream is Dead (Somnium Mortuum Est)

Conviction - Pannonium Pandemonium
Produkcija84%
Originalnost49%
Vizuelni faktor35%
Uverljivost90%
65%Finalni utisak

Komentari