Ovo izdanje predstavlja jednu lepu uspomenu, pa ga možemo preporučiti, pre svega, svima koji su bili na pomenutom festivalu…

  • Žanr: Metal
  • Izdavač: Miner Recordings, 2014.
  • Web: Miner.rs
  • Piše: Darko Živković

Invazija u pravom smislu reči! Svojevrsni poduhvat izdavačke kuće Miner neće se zaustaviti na prepričavanjima i komentarima kako je bilo na njihovim festivalima širom zemlje, nego će poneki Invasion from the East karavan ostati i trajno zabeležen, za nas koji smo učestvovali, za ljude koji su ga posetili, i još bitnije – za neke buduće generacije!

U planu je i regularni dupli CD, ali ono što recenziramo i svakako preporučujemo je pravi pravcati DVD, zasigurno prvi ovakvog (festivalskog) tipa, barem na našim prostorima.

Profesionalno su zabeležene dve kvalitetne večeri (29. i 30. mart 2013, klub The Quarter) sa prvog u nizu festivala u Novom Sadu, sa napomenom da je dosta bendova uzelo učešće, te je izabrano u proseku po tri numere (što je i normalno na izdanjima ovakvog tipa) a „na delu“ možete pogledati i poslušati Burning Circle, War Engine, Concrete Sun, Downstroy, Khargash, M.A.D & Goya, Obscured, Putrid Blood, Sakramentum i Twisted Tales. Dakle, preko dva sata vrhunskog domaćeg metala, u narazličitijim varijantama (progressive, black, death, groove, stoner, thrash…) sa veoma reprezentativnim snimcima i sjajnim audio miksom za koji je bila zadužena ekipa iz Headroom studija.

Sam dizajn omota, bukleta i DVD materijala je na veoma visokom nivou, s tim da je DVD meni mogao biti malo bolje zamišljen.

U svakom slučaju, ovo izdanje predstavlja jednu lepu uspomenu, pa ga možemo preporučiti pre svega svima koji su bili na pomenutom festivalu, ali i onima koji žele da čuju srpski metal uživo, a nemaju za to priliku svaki dan.

Spisak pesama:

1. War Engine – A.C.A.B.
2. Sakramentum – All Beauty Must Die
3. Sakramentum – Relentless Angel
4. Sakramentum – When Darkness Surrounds
5. Concrete Sun – God Forsaken Prostitute
6. Concrete Sun – Mountain Side
7. Concrete Sun – Two Brothers
8. Obscured – Tears ov Nergal
9. Obscured – The Plague Within
10. Putrid Blood – Kontraudar
11. Putrid Blood – Vulture
12. Putrid Blood – Serving the Untouchables
13. Twisted Tales – Being Supreme
14. Twisted Tales – Gods of Decay
15. Khargash – Ebony Yarn
16. Khargash – Eternity’s Shade
17. Khargash – The Defiance Mephisto
18. M.A.D & Goya – 66 Piva
19. M.A.D & Goya – Bomba
20. M.A.D & Goya – Annonimy Alkoholiki
21. Burning Circle – Dies Irae
22. Burning Circle – Gabriel Principle
23. Burning Circle – Ghost’s Crying
24. Downstroy – Trapped in a Machine
25. Downstroy – XI
26. Downstroy – Your Game

Komentari