Najbolje hardcore izdanje u poslednjih nekoliko godina koje se pojavilo na našim prostorima!

  • Žanr: Hardcore
  • Izdavač: Samoizdanje, 2014.
  • Web: Facebook
  • Piše: Darko Živković

Mislim da se ranije nisam susretao sa ekstremnim bendovima iz Gornjeg Milanovca (ne računajući Bjesove), tako da sam Done With Hiding, debi album Soulcagea, uzeo sa popriličnom dozom rezerve. A sad, nakon nekoliko desetina puta preslušavanja, mogu sa sigurnošću oceniti da je ovo najbolje hardcore izdanje u poslednjih nekoliko godina koje se pojavilo na našim prostorima!

Soulcage postoje 10 godina, a ako me pamćenje dobro služi, bili su i podrška velikanima Sick of it All u Beogradu. U nešto više od 30 minuta zaista beskompromisne svirke, Soulcage vraća veru u pravi pravcati hardcore, sa elementima metala, čestim promenama ritmova i odličnim vokalnim rešenjima, baš po mom ukusu. Pesme su vrlo energične, struktuirane po ranije utvrđenim i definisanim HC pravilima, sa refrenima koji se vrlo lako upijaju i prosto možete zamisliti kako sve ovo tek uživo zvuči.

Na albumu se nalazi 11 numera, zabeleženih u smederevskom studiju Paradox, a pitam se zašto ovo nije objavila neka izdavačka kuća već je u pitanju samoizdanje, ali zaista lepo upakovano sa sjanim artworkom.

Podržite bend kupovinom diska direktno od njih. Bravo!

Lični favoriti: „Related to My Enemy“, „Sanity“ i „My Strength“.

Spisak pesama:

1. Suffocated
2. Done With Hiding
3. One Word
4. Sanity
5. On My Own
6. Related to My Enemy
7. Nevermore
8. My Strength
9. D.O.A.
10. Time For Lust
11. Another Voice

Soulcage - Done With Hiding
Produkcija77%
Originalnost45%
Vizuelni faktor80%
Uverljivost74%
69%Finalni utisak

Komentari