• Broj: 23/24 (mart/april 2012.)
  • Jezik: Srpski
  • Kontakt: Web, E mail
  • Piše: Nebojša Lakić

Novi broj, tačnije dvobroj, Nocturne magazina (23/24) do nas je stigao relativno skoro, iako je u prodaji već neko vreme. Kako bismo održali kontinuitet sa predstavljanjem svakog broja, red je da kažemo (po)koju i o ovom za sad poslednjem, ali i iskoristimo priliku da se osvrnemo na temu koja se nametnula kao aktuelna.

Za početak, jedna kritika uredničkoj ekipi. 🙂 Na posterima u novom broju nalaze se Lamb of God i Lacuna Coil. Međutim, Lamb of God otišao na kolor stranu, a uvek-slatka-uvek-seksi Cristina Scabbia i kompanija, na onu crno-belu. Lamb of God je ujedno i na naslovnoj strani. E sad, ako imamo u vidu da je metal novine u srpskim zemljama teže prodati nego undergound izdanje kakvog petorazrednog ruskog filozofa, treba razmišljati malo i sa marketinške strane – Scabbiu na naslovnu, i Lacunu Coil na kolor stranu! Žene na naslovnim stranama mogu samo olakšati prodaju, slozićemo se svi. Još kad su to metal žene, i još kad plene pojavom od kako su zakoračile na scenu, svaki povod da se jedna od njih nađe na naslovnoj strani, više je nego dobar. Scabbiu ćemo gledati, a Lamb of God ćemo čitati. 🙂

Ok, malo (polu) šale nije na odmet, no pređimo mi na sadržaj.

Nocturne magazin već neko vreme poprilično „šara“ po žanrovima. Spektar delovanja odavno je proširen na rock scenu, a i punk bendovi ulete s vremena na vreme. Ovoga puta, već prilikom letimičnog pogleda, jasno je da metal dominira, što, imajući u vidu da o ovome pišemo na metal portalu, uvek raduje.

Tu su već pomenuti Lamb of God i slatka Italijanka te prateći joj bend, zatim Eluveitie, Hypocrisy, Korn, Cannibal Corpse, Rhapsody (onaj Luca Turillijev), Dark Suns i ostali. Domaća scena konkretno je ispoštovana, pa možemo čitati šta o svom radu i propratnim temama imaju reći Organized Chaos, Tea Break, Concrete Sun… Koncertni izveštaji, recenzije, kolumne, soundcheck… kao što smo već i navikli, sve je tu.

Onima koji ne vole da čitaju duge tekstove, ovde ćemo za kraj reći: podržite Nocturne ekipu i kupite novi broj. Ostali, koje interesuje nešto studiozniji osvrt vezan za aktuelni rad Nocturne magazina, čitajte dalje.

Komentari