• Broj: 2 (jun 2011.)
  • Jezik: Srpski
  • Kontakt: E mail
  • Piše: Nebojša Lakić

Drugi broj Akrep zina je pred nama. Vidoje Murić ipak nije istrošio sav entuzijazam na prvom broju, kao što smo to mnogo puta videli u prošlosti, već je uložio dodatni napor i nastavio plivati u fanzinaškim vodama. Podržavamo!

Napredak u odnosu na prvi broj više je nego evidentan. Zadržan je A5 format, korice su ovoga puta u boji (Novosađani Bane krase naslovnu stranu), a štampa i prelom su mnogo bolje odrađeni.

Vidoje nastavlja da se kreće zacrtanim smerom – Akrep u potpunosti podržava srpsku metal scenu. Ovaj put, tu su intervjui sa bendovima: Bombarder, Rain Delay, Kolac, Tamerlan, Analizator, Svarun i Bane, te sa beogradskim pesnikom Milanom Popovićem, realizatorom kompilacije Vreme brutalnih dobronamernika.

Intervuji su veoma informativni i što je najbitnije – zanimljivi. Predstavljanje bendova zaključeno je i recenzijama aktuelnih izdanja, što je lepo, mada ostaje prostora da se i taj deo još malo dotera, pre svega u onom nezgodnom delu koji se tiče (ne)objektivnosti. Što, naravno, dođe samo po sebi vremenom.

Poznato je koliko je bavljenje fanzinaštvom danas nezahvalan posao (mada, kada nije bio?). Malo ko uopšte kupuje muziku, a kamoli ima vremena i želje da čita tekstove i propratne priče o bendovima, zbog čega se većina štampanih fanzina kod nas ugasila, pa je Akrep danas praktično jedini srpski štampani fanzin (Nocturne ode na kioske, te više nije u tim sferama). Ipak, u uvodnim rečima najavljeno je da sledeći broj neće pre 2012. godine, i da je plan da izlazi po jedan Akrep godišnje. Malo? Svakako. Ali imajući u vidu iznad rečeno, za pohvalu je svaki vid promocije domaće metal scene, pa na vama ostaje da li ćete podržati ovaj redak primer iskrenog fanzinaškog duha u 2011. godini.

Cena primerka je 100 dinara, a sve informacije potražite na adresi iznad.

Komentari