• Broj: 15 (februar 2010)
  • Jezik: Srpski
  • Kontakt: Web, E mail
  • Piše: Nebojša Lakić

Nocturne po petnaesti put, a od sada jednom mesečno! Lepa vest, i ogromna podrška ovoj ekipi sa naše strane, entuzijazam koji pokazuju zaista zaslužuje sve pohvale.

Zadržaćemo se mi sada na predstavljanju ovog 15. broja. Kao i obično, pred nama je veliki broj intervjua, recenzije, kolumne, lep dizajn, kvalitetna štampa, propratni CD – sve na mestu, i sve kako treba.

Naslovnicu krasi Tomi iz Amorphisa, a na stranama ovog broja nalazi se i retrospektiva dosadašnjeg rada ovog finskog benda (Pesnici hiljadu jezera). Lepo i detaljno napisano, doduše, očigledno iz ugla fana, ali to bi i trebala biti glavna razlika između suvoparnog dnevnog novinarstva, i bavljenja ovim poslom iz ljubavi, što je ovde slučaj. Intervjuisani su, zatim, i razni aktuelni bendovi i njihovi predstavnici (Arjen Lucassen povodom novog albuma Star One, James LaBrie, povodom solo izdanja, Tumulus, Malmsteen, Heaven Rain, Downstroy, Helloween, Tarot…). Tu je i soundcheck (album broja: Therion – Sitra Ahra), kao i brojne recenzije domaćih i stranih izvođača. Nocturne ekipa spremila je i izveštaj sa povratničkog Koncerta godine, a raportima su predstavljeni i ostali bitniji koncerti koji su se održali u Srbiji i regionu u proteklih par meseci.

Nekoliko kolumni i priča (standardne Na nož!, Ashmedi’s column i Kristinina intrigantna Nocturnopedia), kao i Demo performer, upotpunjuju ovu priču, pa lepo ubacite CD sampler u player, odvrnite i bacite se na čitanje, dok čekamo sledeći mesec!

Komentari