• Broj: 2 (zima-proleće 2008.)
  • Jezik: Engleski
  • Kontakt: Web, E mail
  • Piše: Nebojša Lakić

Već sam se zapitao da li će se drugi broj Black Syrup fanzina ikada pojaviti. Skoro dve godine su prošle od prethodnog broja, a taj prvenac doneo je na srpsku fanzinašku scenu potrebno osveženje, jer se nije bavio samo metal zvukom, na standardnoj relaciji underground – mainstream. I ovaj put je nastavljeno sa tom praksom; Black Syrup je fanzin namenjen fanovima experimental, post rock, doom metal, sludge, noise muzike, i pomenute žanrove pokriva sa velikom dozom profesionalizma, tj. urednik Stevan Lenhart poprilično je upućen u celu priču.

Drugi broj je lepo dizajniran (uostalom, kao i prethodni), A4 formata je, korice su štampane na masnom papiru visokog kvaliteta (naslovnu stranu je radio Kukatz (Gruuthaagy)), a stranice su b/w fotokopirane. Font adekvatan (ni krupan, ni sitan, što bi se reklo), a jezik i ovaj put engleski. Na 50 stranica, raspoređen je solidan broj intervjua, recenzija (audio izdanja, fanzina, predstavljene su izdavačke kuće), vesti, live reporta (Noise Fest 07, Slovenija)… a bendovi koji su pokriveni kroz intervjue ili recenzije, su: Centrifuge, Fragment, Lezet, Klopka Za Pionira, Natlyea, Gruuthaagy, March Into the Sea, The River i mnogi drugi.

Tu je i nastavak kolumne Library Diary, predstavljen je i klub Elektrana iz Pančeva, tj. dešavanja u dotičnom, a na koricama je još štampan i strip, autora Wostoka (Vršac). Pa ako ste raspoloženi za nešto drugačije u poređenju sa standardnim fanzinima u zemlji, podržite Lenharta i Black Syrup, a lično se nadam da neće proći još dve godine do sledećeg broja.

Komentari