Ljubav i suze su lajtmotiv ovih neobičnih, kratkih pesničkih prikaza koji govore o večitoj težnji čovekovoj za ljubavlju i toplinom

  • Autor: Nenad Stakić
  • Izdavač: Art Projekt, Zrenjanin
  • Godina: 2007.
  • Tip dela: Zbirka pesama
  • Jezik: Srpski
  • Kontakt: Web, E-mail
  • Recenzent: Nebojša Lakić

Nenad Stakić rođen je 1979. godine u Novom Sadu. Pisanjem se bavi od jedanaeste godine, a knjigom koju upravo recenziramo, debitovao je na srpskom pesničkom nebu. Iako je rad ovog Portala usmeren ka metal muzici i svemu što joj je blisko, retke mlade kreativne ljude, koji se u vremenu poput današnjeg bave neprofitabilnim, a plemenitim radnjama, podržaćemo kad god nam se za to ukaže prilika.

Život bez ljubavi, to je život ukletih pesnika. Iako u naslovu zbirke pesama autor obećava ljutinu i alkohol – toga nema. Bar ne u smislu u kojem bi se očekivalo nakon što se naslov površinski osmotri. Pred čitaocem se, u stvari, otkriva nežna pesnička duša, razočaranog zaljubljenog čoveka kojem nedostaje ljubav i toplina zagrljaja.

Ambijent: Novi Sad, grad betona, grad bez ljubavi, nevidljiva zmija, grad ukletih. U kojem živi gomila tmurnih ljudi. Jedino što vredi u tom gradu, što odudara, je Ona, princeza sa srcem u očima koja mu daje snagu i inspiraciju. U trenucima imaginacije pesnik zapaža prirodu oko sebe: proleće, jesen, reku, ali pesimizam i nezadovoljstvo, dosada i beznađe, dovode ga do spoznaje da je uklet kurvin sin, da je sve prokleto, uvek isto, i da nade za njega nema.

Ljubav i suze su lajtmotiv ovih neobičnih, kratkih pesničkih prikaza koji govore o večitoj težnji čovekovoj za ljubavlju i toplinom. Svet oko sebe pesnik doživljava kao neprijateljsku sredinu u kojoj žive neshvaćeni pesnici, boemi i male blesave slikarke, kao na pustom ostrvu gde jedino ljubav daje smisao u svetu beznađa i bezizlaza.

Knjigu Ljute rakijaške pesme je po nekim podacima do sada pročitalo više od 10.000 ljudi, prva varijanta bila je u elektronskom obliku, dok je danas možete naručiti na adresi art-natron.com.

Komentari