Idealan poklon za mlađeg brata, sestricu, ili rođaka…

  • Autor: Branko Rogošić
  • Izdavač: Rock Express
  • Godina: 2006.
  • Tip dela: Specijalizovani rečnik
  • Jezik: Srpski
  • Kontakt: Web, E-mail
  • Recenzent: Nebojša Lakić

Simpatično izdanje iz Rock Express kuhinje pojavilo se u prodaji negde pred kraj 2006. godine. Predstavili smo vam već biografiju najvećeg metal benda svih vremena, Iron Maiden, istog autora. Ovaj put, Branko Rogošić odlučio je da u jedan praktičan, džepni priručnik, skupi najčešće korišćene metal pojmove i fraze, i da na taj način mladim regrutima olakša snalaženje u metalnom svetu.

Na naslovnoj strani nalazi se Steve Harris (Iron Maiden), i to je to što se tiče ilustracija. Očigledno se išlo na sažetost i što jednostavniji dizajn, da bi se istakao sam sadržaj. Mnogo je pojmova smešteno na 41 stranu malog formata (ne bih sad znao koji je ovo tačno format, ali stane u džep :)), a svi su precizno objašnjeni. Anti-krst, backstage, bodlje, booklet, bootleg, digipack, hand-numbered, shred, stage diving, trigger… i svi mogući i nemogući metal žanrovi i podžanrovi (tipa atmo-death, deathcore, fantasy metal, neo-classical itd.).

Složićete se da je zanimljiva knjižica u pitanju. I pre nego se nasmejete, setite se da smo svi mi nekad bili klinci i da su nam ove stvari bile poprilično nejasne i nepojmljive. Idealan poklon za mlađeg brata, sestricu, ili rođaka koji se hrabro zadržao u vašoj sobi tokom preslušavanja celog albuma Metallice, Maidena ili „nedajbože“ Slayera. Ili još bolje, ako u ekipi imate nekog metalca „pametnjakovića“, poklanjanje ove knjižice pred ostatkom družine može biti poprilično simpatična situacija :).

Tiraž je 500 primeraka, a priručnik je nabavljiv u Mordor Shopu u Beogradu (011/3244-073).

Komentari