Šta ovde nedostaje? Više pesama, svakako, mada, nakon slušanja EP-ja nećete oklevati da ga pustite ponovo, jer ovo je pametno i odraslo izdanje koje će vas pokrenuti

Kragujevačka petorka Ewen donosi nam novi EP alternative/post rock/progressive usmerenja (kako sami tvrde, a mi ćemo to uskoro proveriti) koji sadrži tri kompozicije, trajanja skoro 30 minuta, a koji je tokom jeseni 2016. godine objavljen za SMP Music, te je tako besplatno dostupan na našem sajtu.

Ewen

Ovo je veoma zanimljiv EP, mračne i mistične atmosfere, pametno zamešen, jednostavnih tekstova koji se potpuno uklapaju u ove pesme, iskusno odsviran i odlično usnimljen. Pohvala na račun aranžmana i zvuka, svi elementi su odlično izbalansirani, gitarski rifovi su mutni i teški koliko treba, a nedistorzirani delovi jasni, bas i bubanj precizni. Lično mi se ne dopada kako zvuči bubanj – doboš suviše tačkast, dok činele ne čujem dovoljno, ali dobro, lični dojam. Pesmama obiluju raznolika ritmička rešenja koja ritam sekcija isporučuje svetski. Vokal je energičan, ali u isto vreme se drži te neke post rock priče – verovatno je to dobro rešenje, jer mi se čini da je dosta na ovoj sceni onih koji su suviše ‘mellow & pathetic’, ovde ipak ima dovoljno muda da zadovolji takvu picajzlu kakav je potpisnik ovih redova. Pohvale i na račun minimalističkog cover rešenja.

Ovo je veoma zanimljiv EP, mračne i mistične atmosfere, pametno zamešen, jednostavnih tekstova koji se potpuno uklapaju u ove pesme, iskusno odsviran i odlično usnimljen

Šta ovde nedostaje? Više pesama, svakako (iako po minutaži ovaj EP nadmašuje, maltene pola izdanja na domaćoj sceni koja se smatraju albumom), mada, nakon slušanja EP-ja nećete oklevati da ga pustite ponovo, jer ovo je pametno i odraslo izdanje koje će vas pokrenuti.

Ewen – Ewen spisak pesama:

1. X+Y=Happy?
2. Blank
3. And

Ewen - Ewen
Produkcija85%
Originalnost75%
Vizuelni identitet80%
Uverljivost95%
84%Finalni utisak

Komentari