Invasion from the East, svojevrsni metal karavan koji okuplja bendove pod etiketom Miner Recordingsa (i koji će to tek postati), nakon Novog Sada posetio je i srce Šumadije, Kragujevac.

  • Piše: Darko Živković
  • Foto: Milan Radosavljević
  • Copyright: SMP, 2013.
  • Lokacija: Arena Fun Factory, Kragujevac
  • Datum: 27.04.2013.

Devet bendova bilo je spremno da pokaže šta zna i ume, a publike je, nažalost, bilo manje od očekivanog, uprkos više nego dobrom marketingu i sjajnom koncertnom prostoru (Arena Fun Factory). Bilo kako bilo, relativno mlade bendove željne svirke ništa nije moglo zaustaviti da raspale iz oružja nazvanog metal.

M.A.D:Goya

M.A.D:Goya

Prvi na scenu kročili su Beograđani Instead of a Kill, jedan od retkih srpskih deathcore sastava. Ovo im je bio drugi koncert i prilika koju su iskoristili na najbolji mogući način – momci su jednostavno ubili!

Nakon njih, nastupio je pomalo netipičan sastav za ovu priču, electro rock/metal bend Iveza & Elements. Reč je o lokalnom sastavu kog čine nekadašnji članovi bendova Dead Joker i Thimble. Mene su podsetili na Nine Inch Nails, a zasigno ih znate po numeri „Fireman“ sa kompilacije Serbia Goes Heavy (besplatan download ovde). Binu potom zaposeda Kralj Piva lično, Blaža i ekipa, poznati pod imenom M.A.D:Goya. Ogoljeni thrash/crossover zvuk, brz i bez filozofije, naišao je na više nego odličnu podršku publike.

Downstroy je svirao sledeći, a s obzirom da je moja malenkost za vokalima u tom bendu, istakao bih samo da je svirka bila sasvim solidna, uprkos tehničkim problemima koji su se pojavili pred kraja nastupa.

Concrete Sun je u Šumadiju doneo južnjački zvuk. Ekipa je premijerno odsvirala nove pesme i iskoristila priliku da promoviše još uvek aktuelni album.

Deadly Mosh su bili drugi domaćini, a predstavili su ovom prilikom novu postavu i EP. U pitanju je, u slučaju da do sada niste bili u prilici da ih proverite, sastav koji neguje brzi thrash/heavy metal.

Kolaps su pokazali svoju viziju hardcorea, beskompromisno, kao da su svirali pred 1.000 ljudi, a srce u Areni ostavili su i black/death metalci Obscured, sa sve viteškim oklopima i pod punom ratnom opremom.

Sledeća stanica – Šabac

Na kraju, nastupili su domaćini broj tri, lokalna hardcore ekipa koja se odaziva na ime Brainwashed. Nekoliko pesama, uglavnom brzih, protreslo je preostale gledaoce, koji su se poprilično rasuli negde na polovini koncerta.

kolaps32423

Kolaps

Invasion from the East karavan nastavlja dalje, a sledeća stanica je Šabac.

Ovom prilikom, u svoje ime i u ime benda Downstroy, pohvalio bih Miner organizaciju koja je bila na nivou i činila sve da se osećamo i više nego prijatno.

Komentari