(FOTO) Suicide Silence protresao Dom omladine: Zid smrti u Beogradu!

Deathcore koncerti u Srbiji su prava retkost, a kako je posećenost bila na dosta niskom nivou, pitanje je da li će se nešto promeniti na tom polju i u budućnosti. Da se razumemo, nije ovo bio neki deathcore sastav treće, pete, šeste lige… Posetili su nas (trenutno) najveći iz te „priče“, Suicide Silence! Iako (večno) oslabljeni gubitkom frontmena Mitcha Luckera, koji je pre nekoliko godina tragično nastradao u saobraćajnoj nesreći, SS je odlučio nastaviti ucrtanim putem, te novog frontmena pronašao u čoveku kojeg znamo kao nekadašnjeg vokala benda All Shall Perish – Eddie Hermida.

No, krenimo redom. Kako sam već naveo, posećenost je bila vrlo slaba (tek nešto preko 150 ljudi), a dešavanje je održano u malom klubu Doma omladine (dobro je pa ga imamo u ponudi) – možete onda zamisliti kako je bilo bendu Marica koji je otvorio koncert sa nekih 15-ak minuta zakašnjenja. Zanimljiva deathrash furija iz Niša, grunula je iz sve snage, pa šta bude, bude. Najhrabriji i najverniji su bili u prvim redovima. Čujte mene prvim, toliko redova je i bilo. 😀 Iako su žanrovski najviše odskakali od ostalih bendova, bili su fino prihvaćeni, demonstrirali su metal s juga Srbije i pokazali potencijal.

Nakon Nišlija, spremni su bili All the Arms We Need, death/metal/core ekipa iz Subotice. Još malo ljudi je upalo, te je atmosfera počela da se stvara, vrućina takođe.

all-the-arms-we-need-milica-cvetkovic

Bend je proleteo kroz svoja izdanja, predstavio novog pevača koji je mnogo više u death metal fazonu, ali je i nekadašnji pevač Boris otpevao jednu numeru. Valja reći i da je odrađen i jedan probni „wall of death“ u sali.

Nakon njih, gotovo da je sva masa ušla i sve je bilo spremno za pravi domaći deathcore spektakl – beogradski Instead of a Kill, koji je apsolutno zasluženo svirao pred Suicide Silence.

instead-of-a-kill-milica-cvetkovic

Beskopromisna svirka, sa zasigurno najboljim zvukom i atmosferom. Koncert je sniman audio/video, te ćete uskoro i videti o čemu se tu radi. Opasno!

suicide-silence-milica-cvetkovicI onda, naravno, zvezde večeri, kalifornijski Suicide Silence! Mogu reći da sam bio na mnogim koncertima, što metal, što hardcore, ali ovo je bilo pravo pravcato izuvanje!

Vrlo moćno, vrlo precizno, masa je odlepila i nadam se time doprinela da se bend što bolje oseća. Pucalo je sa svih strana, prosto neopisivo iskustvo. Eddie je odlično prihvaćen, ponašao se i zvučao kao pravi komandant, tražio je da se „Slayer circle-pit“ dešava neprestano. Dozvoljeno je bilo i skakanje sa bine.

Neke od pesama koje su svirali su „No Pity for a Coward“, „Fuck Everything“, „Inherit the Crown“, „Wake Up“, „Sacred Words“… Publika je pevala glasno, face članova su bile nasmejane. Pohvališe nas, poprilično! Uspešno je održan još jedan, mnogo veći i jači „zid smrti“, za nepoverovati! Poginulih, srećom, nije bilo.

Za kraj „You Only Live Once“, Eddie celu numeru peva u publici.

Nakon sat, sat i nešto, bend se na kratko povlači, ali i izlazi, doduše među ljude, te tek tu kreće pravo druženje, potpisivanje, slikanje. Slične aktivnosti su nastavljene ispred, što uvek pozdravljam, a Resetoru beskrajno hvala na ovom događaju!

Komentari