(VIDEO, FOTO) I bi EXIT!

Nema potrebe iznova iznositi činjenice oko situacije u svetu u proteklih godinu i po, kao i ponovo pominjati probleme koji nisu zaobišli apsolutno nikoga u istom vremenskom periodu. Situacija koja je sve aspekte našeg života izmenila u manjoj ili većoj meri. Alternativna kultura kojoj svi mi pripadamo je neminovno ugrožena ovakvim razvojem stvari, ali na dvadesetom izdanju EXIT Festivala koji je završen pre koji dan, ipak je izvojevana mala (a možda i ne tako mala) pobeda, kojom je borba za underground nastavljena…

  • Nastupili: Sabaton, Thundermother, Alitor, Bombarder, Forgotten Scream, Scaffold, Infest, Overdrive…
  • Lokacija: Petrovaradinska tvrđava, Novi Sad
  • Datum: 08-11.07.2021.
  • Tekst: Igor Stanić, Jadranka Stanić
  • Foto: Igor Stanić, Zoran Stanić
  • Video: Jadranka Stanić
  • Copyright: SMP, 2021.

Explosive bina (odnosno Explosive Pub), zborno mesto ekstremnog zvuka, u nešto izmenjenom obliku ugostila je veliki broj domaćih bendova, koji su dali sve od sebe da na pravi način daju svoj doprinos tekućoj borbi. Odsustvo stranih headlinera je bilo nešto što se u ovom momentu donekle moglo i očekivati (spomenićemo da je Sabaton bio na „glavnoj“ bini, što je svakako uvek uspeh za metal + Thundermother na Fusion bini), ali ja zaista iskreno mislim da i organizatorima, i učesnicima treba skinuti kapu, imajući u vidu sve faktore koji su bili u kalkulaciji u toku četiri dana trajanja festivala.

Cilj je da svaki sledeći EXIT na Explosive Stageu za nas, koji smo definitivno u manjini na tvrđavi oduvek, bude masovniji i glasniji i 2.0 je prva stepenica u tome. Plus, ne treba zaboraviti činjenicu da su glavnu atrakciju drugog dana (Sabaton) „otvorile“ naše devojke – Nemesis, koje polako krče sebi put ka širem auditorijumu.

Nekim većim analizama trenutno nije ni vreme ni mesto, tako da ću za kraj samo ponoviti čestitku svim učesnicima koji su izgurali dešavanje.

Uživajte u foto-galeriji koju je ekipa SMP-a pripremila za vas (još više fotki biće objavljeno na našoj Instagram stranici).

 

Komentari