(VIDEO, FOTO) Ektomorf u Beogradu: Furija metala i fijasko publike

Tragično mizeran broj publike i fenomenalni bendovi je glavni utisak prvomajskog dešavanja u Domu omladine Beograda. Od starta, tačnije najave koncerta mogla se i očekivati slabija poseta, jer je u našim krajevima 1. maj sinonim za neku drugu vrstu fizičko/mentalnog odmora. Nažalost, „slabija poseta“ je blag izraz za pustoš u Domu omladine na ovogodišnji praznik rada.

  • Nastupili: Ektomorf, Apey & the Pea + Soulline, The Phobos Ensemble, Motorcharge
  • Lokacija: Dom omladine, Beograd
  • Datum: 01.05.2019.
  • Tekst: Igor Stanić
  • Foto: Zoran Stanić, Igor Stanić
  • Video: Igor Stanić
  • Copyright: SMP, 2019.

Nasuprot tome, rekoh već, bendovi su bili više nego odlični. Motorcharge, kragujevački rockeri, branili su naše boje i to uradili na najbolji mogući način. Sledeća dva benda, austrijski The Phobos Ensemble i švajcarski Soulline su nastavili u istom maniru, ignorišući manjak fanova. Ko voli dobru svirku, a da mu ne smeta manjak originalnosti, dobio je mnogo od ova dva benda.

Apey & the Pea. Kakvu grešku su načinili svi oni koji su svojim nedolaskom sebi uskratili svirku jednog vrhunskog benda. Ovaj trio, koji ja lično pratim proteklih par godina, je sam za sebe bio dovoljan da se dođe do Doma sinoć. Apey & the Pea spadaju u onaj red bendova koji se svojski trude, daju mnogo toga i čeka se samo dan kada će, nadamo se, imati svoj veliki proboj.

I posle njih, Ektomorf, zvezde večeri, koji su ipak zvučali vrlo ubedljivo! Da budem iskren, ja uopšte nisam fan benda, niti stila koji gaje, ali reći bilo šta negativno za njihovu uživo izvedbu bi bilo izuzetno nekorektno. Mađarski bend koji tako dugo postoji i koji je sinonim za upornost i napredak kroz krvnički rad, live jednostavno ne može da bude loš. Nećemo se lagati, nedostatak publike je sigurno uticao na volju i radni elan, ali ipak pričamo o bendu čije ime nešto znači na svetskoj metal sceni. Suma sumarum, pošteno odrađen posao promocije aktuelnog albuma Fury u uslovima (ponavljam) slabe posećenosti komšijske im zemlje koju zasigurno nisu skoro doživeli svirajući po celom svetu.

Ako bih morao da izvučem zaključak, mogu samo da kažem da sam se ja lično proveo odlično, jer je svirka bila na potrebnom nivou, kao i sama organizacija koje se ovog puta uhvatio RTR Records. Apsolutno nema razloga da se išta zameri protagonistima koncerta. Zamerka ide na dušu fanova koji su imali prilike da učestvuju u jednom kvalitetnom događaju i istu pustili niz vodu. Šteta.

Komentari