Svemu lepom dođe kraj

(FOTO) Završen sedmi Arsenal Fest: Energični Skindred protresli Kragujevac!

Poslednje veče kragujevačkog Arsenal festa ostaće zapamćeno po, pre svega, silovitom nastupu velških reggae/alter metalaca Skindred. Vebe i ekipa su idealan sastav za koncerte i festivale (u šta se publika u regionu mogla uveriti tokom proteklih godina zahvaljujući nastupima na novosadskom Exitu, te banjalučkom Demofestu), atrakcija u pravom smislu te reči, te je odluka organizatora da ih uvrste u ovogodišnji lineup sasvim sigurno bila pun pogodak.

Prostor ispred Main stagea napunio se već pri prvim zvucima distorzije sa bine. Benji Webbe, harizmatični frontmen Skindreda, uputio je pozdravne reči, a upravo njegova komunikacija sa publikom, uz naravno žestoku i beskompromisnu svirku, tokom celog koncerta održavala je atmosferu na vrhuncu.

Sastav je 10-ak hiljada prisutnih proveo kroz svoju diskografiju odsviravši plejadu hitova (“Rar Race”, “Kill the Power”, “Ninja”, “Pressure”…), ali i nove pesme sa aktuelnog albuma Volume, koje su, na opšte oduševljenje članova benda, bile odlično prihvaćene u publici koja je znala sve tekstove.

Ekipa iz Velsa i ovoga puta je potvrdila da su majstori svog zanata. Grupa perfektno kombinuje žestoke metal rifove sa hip-hop i reggae elementima uz pop prizvuk, što za rezultat daje veoma originalnu kombinaciju kakva se retko viđa.

Koncert je dostigao vrhunac tokom izvođenja numere “Nobody”, a atmosfera koju je napravilo 10.000 Kragujevčana i gostiju iz cele Srbije i regiona ne može da se opiše rečima. Za kraj – numera “Warrior” i konačni delirijum. Bolje nije moglo!

Skindred, ali i ceo festival, zaslužili su najviše ocene, te ostaje da se nadamo da će ovaj nivo kvaliteta biti zadržan i na sledećim izdanjima Arsenal festa kojima se veoma radujemo.

Komentari