(VIDEO, FOTO) Završen treći Revolution fest: Exitov „mlađi brat“ položio još jedan ispit

Treće izdanje Revolution festivala u Temišvaru donelo je (po prvi put) tri dana zabave, a pored prelepog ambijenta, odnosno parka u Muzeju sela, muzičkog i propratnog programa, za ugodan provod pobrinulo se i lepo vreme, što je za festivale na otvorenom i te kako bitna stavka.

  • Nastupili: Eluveitie, GBH, Consecration, Godsleep, Dead Joker, Infected Rain, Goath, Quasarborn…
  • Lokacija: Banatski Muzej Sela, Temišvar, Rumunija
  • Datum: 01-03.06.2017.
  • Piše: Darko Živković
  • Foto i video: Branislava Brandić
  • Izvor: SMP, 2017.

Kako je SMP portal koji prati tvrđi zvuk, nećemo se baviti nastupima izvođača drugih struja, no, kako smo mogli videti, ljudi su se generalno lepo provodili i to je najbitnije.

ConsecrationOK, možda ove godine nije bio najbolji line-up na svetu, ali za one neupućene i večite kritičare pojasnimo da organizovanje festivala nikako nije lak zadatak i da se mnoge kocke moraju sklopiti (bukiranje izvođača koji su tada slobodni ili uklapanje u već unapred sastavljene turneje, ali i mnogo drugih, tehničkih stvari, pa i sreće) kako bi isti bio što uspešnije plasiran. Generalno, nimalo lak posao. Sa druge strane, sam festival je zasigurno najjeftiniji u Evropi (trodnevna karta je 20-ak evra), a ako ste krenuli i na Exit, sa ulaznicom istog imali ste besplatan ulaz u Temišvaru. Piće na festivalu je bilo pristupačno, a hrana nešto skuplja u odnosu na prethodne godine.

Ove godine raspored bina bio je nešto drugačiji, no, tematika je ostala nepromenjena. Boje tvrđeg, da ne kažem ekstremnog zvuka, branila je Xtreme bina, dok smo nešto omiljenog nam zvuka mogli čuti i na glavnoj Music Guru bini, gde su svirali švajcarski folk metalci Eluveitie, te birmingenski punk veterani GBH. Oba benda su bila na zadatku, pogotovo Eluveitie koji su svojom dozom folk metala naterali i slučajne prolaznike na đusku i ples. Kad smo već kod glavne bine, lepu priliku su iskoristili i thrashcore metalci Guerillas iz Kluža koji su nakon otkazivanja Repetitora premešteni sa Xtreme bine.

Na Xtreme bini (poput Exitovog Explosive stagea, ali mnogo manjih dimenzija) u tri dana je nastupilo pregršt metal, hardcore, stoner, punk bendova od kojih ću izdvojiti koncerte sastava Consecration, Infected Rain, koji, iako imaše preglasan vokal u miksu, skupiše baš dosta ljudi, nove domaće thrash atrakcije Quasarborn, te manijakalnog tria Goath iz Nemačke koji su demonstrirali svu silu beskompromisnog blackened death metala.

Void Inn

Ipak, meni lično, najjači nastup imao je Void Inn iz Beograda koji je bio poslednji gitarski bend, te ih je gledao solidan broj ljudi. Imali su savršen tajming, ali i nastup. Grupa na koju, ako već niste, obavezno obratite pažnju.

Revolution, vidimo se i sledeće godine, a vas ostavljamo uz foto galeriju i nekoliko prigodnih video snimaka.

Komentari