Pre svega, na početku ovog zakasnelog izveštaja o koncertu koji to kašnjenje nipošto nije zaslužio, novinar SMP-a će organizatorima događaja, koji su svoj deo posla obavio na najbolji mogući način i pred publiku u Srbiji doveli jedan sjajan bend, uputiti izvinjenje jer je zbog tehničkih problema isti novinar, tj. ja, uskratio čitaoce za adekvatne fotografije i video snimke. Dakle kada primi packu od kolegijuma SMP-a i završi izveštaj, ostaje činjenica da mi oni koji nisu bili na ovom sjajnom koncertu, veruju na reč.

  • Nastupili: Cattle Decapitation + BegUsToStop
  • Lokacija: Dom omladine, Beograd
  • Datum: 15.08.2016
  • Piše: Igor Stanić
  • Video: SepulcrosProduction
  • Copyright: SMP, 2016.

Dakle, o organizatoru, Mjolnir Productions sve najbolje, iz mog ugla, besprekorno obavljen posao. Počećemo od izbora predgrupe. Pun pogodak sa BegUsToStop, beogradskim death/grind bendom, koji je dobio dobru minutažu i iskoristio je na pravi način. Ako sam dobro razumeo, ovo im je bio tek drugi pravi, ozbiljan nastup, pa se iz ovoga može zaključiti da momke čeka svetla budućnost, ako nastupe poput ovog, budu znali da materijalizuju. Ubojita svirka, odličan prijem kod publike, koja je u solidnom broju ispratila njihov nastup govore da vreme za BegUsToStop tek dolazi.

BegUsToStop

Foto: Facebook / BegUsToStop

Kratka pauza i hedlajneri se penju na binu. Jedan po jedan, a već za vreme nameštanja se jasno videlo šta publiku očekuje. Nije se krenulo dok sve nije bilo na svom mestu, sound namešten kako dolikuje. Cenim da je to trajalo oko dvadesetak minuta, nakon čega se na bini pojavljuje Travis Ryan, pevač Cattle Decapitaion, što je bio znak da šou može da počne. Ah, da ne zaboravim, ovog puta, Cattle Decaptitaion je pojačan još jednim gitaristom i kvintet za brze intervencije je spreman za egzekuciju i masovno uništenje.

Suma sumarum, da ne trošim previše reči na neka statistička nabrajanja, mogu reći samo jednu stvar koja ima smisla. Catttle Decapitation je jedan od najboljih live bendova koji sam imao prilike da gledam, a još to kažem sa dozom objektivnosti iako sam dugogodišnji CD fan. Energija koja mrvi kosti i drobi organe iznutra, tehnički brilijantna svirka i to u disciplini gde to nije lako postići, i svakako jedan od najboljih, ako ne i najbolji vokal/frontmen na svetskoj sceni kada je reč o ekstremnim oblicima metala. Ono šo se čuje na CD-u jednostavno nije prava slika, prava slika ove sjajne ekipe je live nastup. Svaki član obavalja svoj deo posla sjajno, a gdin. TR gospodari binom uz postavljanje standarda u biznisu.

Prijem kod publike kakav dolikuje i oni koji su ostali živi posle frontalnog soničnog napada CD imaće o čemu da pričaju. Jedan od najboljih koncerata ikada. Kraj. I kada bi ovo moglo da se ponovi još koji put, bilo bi fenomenalno.

Ovaj šturi izveštaj, tačnije hvalospev moćnom Decapitationu, završavam još jednom izvinjenjem sjajnim organizatorima, koji su svoj deo posla obavili besprekorno, zbog propusta moje malenkosti kod realizacije izveštaja.

Komentari