Bendovi Scaffold, Kraljevski Apartman, War Engine, Kobold, Enjoy Sarma, Mutogen, Infernali Gloria, Centurion, The Father of Serpents, Logic System Disorder, Wolfram, Remedy, Sopot, Moon i Marcell Roncsák predstavili su ovih dana novi materijal.

Scaffold (na slici), jedan od najdugotrajnijih srpskih death metal sastava, nedavno je objavio video za pesmu „Die Aggression Wird Introjiziert“. Numera se nalazi na njihovom povratničkom materijalu, maxi singlu Years of Decadence, kojeg je objavila beogradska izdavačka kuća Taurunum Records.

Legendarni hard’n’heavy sastav Kraljevski Apartman predstavio je singl „Krv heroja“. Pesma je snimljena u studiju Soundgarden u Beogradu, pod producentskom palicom Vladimira Ćopića. Za video spot je bila zadužena Drumwitch Video ekipa.

Novosadski thrash metal/HC trio War Engine 12. juna objavljuje album Verdict, a najavljuju ga numerom „Absence of God“.

– Možemo reći da je pesma svojevrstan most rada benda i zvuka kojem težimo, dosta smo izašli iz svoje komfort zone i ušli u malo sporije i mračnije vode što se same muzike tiče. „Absence of God“ je pesma koja je bila dovoljno dobra da prezentujemo ljudima muziku koju sada radimo – navode iz benda.

Beogradski thrash metalci Kobold predstavili su prvi singl sa predstojećeg dugosvirajućeg albuma Death Parade. Na pesmi „Fake“ gostuje Danilo Trbojević, frontmen sastava Nadimač. Album je sniman u studiju Citadela i biće objavljen pod izdavačkom kućom benda LOM, a diskovi će biti dostupni u manjem tiražu. Album će takođe biti nabavljiv i preko BandCamp i YouTube stranica benda.

Kovinski teškaši Enjoy Sarma (ponovo) najavljuju povratak na scenu, ovaj put singlom „Lost Generation“! Numera, kao i prethodni album, snimljena je u smederevskom studiju Paradox, dok je za video spot bio zadužen sam bend.

Beogradski grindcore sastav Mutogen ekranizovao je numeru „Šou“, koja se nalazi na prošlogodišnjem EP izdanju Osuđen na mutogen. Izdvojite 36 sekundi i poslušajte/pogledajte video.

Infernali Gloria, black metal ekipa koja radi na relaciji Jagodina/Velika Plana, objavila je promo CD na kojem se nalaze intro i dve numere („Apostol propadanja“ i „Empire of Suffering“ – Sargeist obrada). Materijal je snimljen u studiju High Voltage u Beogradu.

Beogradski ethno/heavy/progressive metal bend Centurion obradio je legendarni klasik sastava The Beatles, „I Am the Walrus“! Obrada je realizovana u saradnji sa Citadela Sound Production studijom radi učešća u Spectre Sound Studios takmičenju Oldies But Baddies. Zanimljivo je da je istu ovu pesmu još 1995. godine snimio beogradski doom metal sastav Drift na svom jedinom album Incisions.

Doom/gothic metal ekipa The Father of Serpents objaviće debi album Age of Damnation 19. juna za rusku kuću Satanath Records. Ovih dana prezentovali su video-singl „Viral“, na koji se osvrnuo i čuveni Decibel magazin.

Nakon što su osvojili prvo mesto na gitarijadi u Banjaluci, tamošnji alternative nu metal bend Logic System Disorder dobio je priliku da snimi nekoliko pesama u studiju Oksigen u gradu na Vrbasu. Dva singla („Sleeping Dog“ i „Loser“) su već van, te ih možete preslušati ispod:

Novi singl ima i novosadski acid metal bend Wolfram, koji će uskoro objaviti EP sa četiri numere. Kao i prvi singl „Ljiljani„, koji ozbiljno koketira sa etno zvukom, sada nam predstavljaju svoju verziju tradicionalne makedonske numere „Prošeta se Jovka Kumanovka“. EP je snimljen u studiju Šamarčina, a audio inženjer je bio Robert Telčer, dok je za miks bio zadužen Filip Vlatković (Big Beat Studio).

Stoner rock/metal „super-grupa“ Remedy koju predvodi Nemanja Kojić Kojot, predstavila nam je oficijelni audio snimak numere „Bigman“, koja zvanično najavljuje debi album čiji se izlazak očekuje početkom 2018. godine.

Banjalučki bend Sopot objavio je novi singl i video spot za numeru „Radi….“ Muziku su radili članovi benda, na tekst Alekse Šantića. Sopot inače nije sklon ovako žestokoj svirci, a ponajviše zasluga za ovaj rad pripada gitaristi benda, Dejanu Saviću (Tanker, ex-Monument). Ostaje (nam) da se nadamo da će sastav nastaviti ovom putanjom na predstojećem albumu.

Instrumentalni space-rock sastav Moon iz Šapca objavio je singl „Voyager 1“. Pesma je snimljena u novosadskom Do Re Mi studiju, dok je produkcija rađena u zagrebačkom Chicken Sound studiju od strane strane Vedrana Kovačića Belog, poznatog po radu sa Abroad Experiments, A|symmetry, Judette, Bang Bang, i dr.

Pesma je, kako kažu iz benda, inspirisana putovanjima uopšte, dok je krajnja forma posvećena sondi Voyager 1 u svom najdaljem i najdužem putovanju sa naše planete, koje traje već 40 godina.

Multi-instrumentalista Marcell Roncsák iz Subotice nakon sjajnog debi albuma Treasured Secrets, predstavio je novi singl „Skylark“, koji je više u alter rock/metal „fazonu“ sa progresivnim uticajima, a kako sam navodi, pesma je inspirisana radom bendova kao što su Deftones, Radiohead i Sevendust.

(SMP)

Komentari