Veterani domaće metal scene i jedni od pionira symphonic metal zvuka u Istočnoj Evropi, novosadski Armageddon, te dobro poznati mađarski heavy/power metalci Wisdom, nastupiće kao podrška švedskim metalcima Sabaton na njihovom koncertu u Beogradu koji će biti održan 8. februara u Mixer Houseu.

U svojoj dugoj istoriji od 1987. godine, kada su nastali, Armageddon nikada nije nastupio u srpskoj prestonici, tako da će ovaj koncert predstavljati pravu ekskluzivu za sve fanove heavy zvuka.

– Ovo je za mene jedan od najsvetlijih trenutaka u dugoj istoriji Armageddona, prvenstveno što pratim rad Sabatona od prvog albuma, a Art of War znam skoro napamet. Svirati kao njihova predgrupa je ostvarenje jednog sna i za mene posebno velika čast. Još ako se sve odigrava u tako sjajnom prostoru, pred vatrenom beogradskom publikom, zadovoljstvo je još veće – rekao je povodom koncerta alfa i omega Armageddona, Đorđe Letić.

Podsetimo, Tmina Records je ove godine reizdala Armageddonov album Eternal Mystery iz 1990. godine.

Mađarski Wisdom je već nastupao sa Sabatonom u Beogradu. Sastav čine odlični muzičari, a poslednje ostvarenje Marching for Liberty obljavljeno je 2013. godine za NoiseArt Records.

sabaton-beograd-final

(SMP)

Komentari