Chen Balbus, gitarista izraelskog progressive/oriental metal sastava Orphaned Land, rekao je da je odnos između Srbije i Izraela uvek bio jak, te da postoje velike sličnosti između pojedinih situacija koje su se tokom istorije dešavale u ove dve zemlje.

On je u kratkom razgovoru za SMP, povodom predstojećeg koncerta Orphaned Landa u beogradskom Mikser Houseu, istakao da su srpski fanovi OL „fenomenalni“, i dodao da u Srbiji imaju nekoliko dobrih prijatelja, koji ih uče o istoriji, ratovima, Jugoslaviji… kao i da se razgovor uvek završi na hrani.

„Kada je reč o predstojećem koncertu u Beogradu, očekujemo istu, prelepu reakciju koja nas je dočekala prethodnog puta! Punu kuću urlajućih i veselih srpskih fanova. Što se tiče nas, upravo smo završili sa akustičnom turnejom… vreme je za orijentalni metal!“, kaže Balbus.

chen-balbus-orphaned-land1

Na pitanje da li Orphaned Land više preferira akustičnu ili standardnu postavku benda, naš sagovornik kaže da više voli električni set.

„Obožavam da skačem i trčim preko cele bine! Ali mislim da su obe naše varijante posebne, i sve zavisi u kom ste raspoloženju. Tokom akustičnog seta osećate intimniju atmosferu i bolje doživljavate orijentalne instrumente. Tad imate priliku da čujete neke tiše pesme koje inače ne možemo svirati uz električni set“, kaže on.

Deo OL ekipe takođe je bio aktivan i sa projektom Bring Pearl Jam to Israel. Pitali smo Chena da li je neko iz Pearl Jama prokomentarisao celu priču.

„Koliko ja znam, Eddie Vedder je poslušao dragog Rogera Wattersa i ignorisao taj projekat. Neki muzičari zaboravljaju da treba ceniti fanove gde god da se nalaze, umesto što, osuđujući celu državu i lišavaju fanove muzike koju sviraju“, jasan je Balbus.

Podsetimo, Orphaned Land će da nastupi 28. novembra u klubu Mixer u Beogradu. Na koncertu će kao podrška nastupiti pančevački alternativni metalci Counterfate.

Ulaznica i dalje ima i one koštaju samo 1000 dinara, a možete ih kupiti ovde.

(SMP)

Komentari