Crnogorski deathrash metal sastav Hostis objavio je debitantski singl „Beneath The Machinery of Demise“.

Sa druge strane, album je, kažu iz benda, u pripremi i biće gotov na jesen. Materijal se snima u studiju Hi-Gain u Podgorici, dok je za snimanje i miksovanje zadužen Nikola Radović.

– Ostatak istoimenog full-length izdanja je još u fazi miksovanja i očekuje se da će biti gotov početkom jeseni. Zanimljivo je da će na albumu biti dosta gostujućih solo deonica, uglavnom odsviranih od strane Stefana Stanišića (gitarista kultnog podgoričkog Postmortema), a takođe gostuju i Luka Milošević (Deadly Mosh, Istrulity, Cynical Testimony) i Dušan Mlađenović (ex-Alister) – kaže za SMP pevač benda Srđan Mišović.

hostis-CD

Hostis je nastao 2010. godine, a osnovao ga je pomnenuti Srđan Mišović, koga znamo iz rada sa bendom Abhoth. Postavu su upotpunili upravo članovi Abhotha, odnosno gitarista Miloš Klikovac i basista Aleksandar Dragojević.

Teme Hostisa su socijalne prirode, a to su politička i religijska dogma i indoktrinacija, medijska manipulacija i ratovi i zločini izazvani tim.

Bend je u potrazi za izdavačkom kućom koja će ovo izdanje učiniti dostupno i u fizičkom formatu. Sastav za sada ne planira nastupe uživo, ali, kako kažu, ništa nije isključeno.

(SMP)

Komentari