Kultni rumunski black metal sastav Negura Bunget, uz podršku svojih sunarodnika, doom metalaca Grimegod, te poljske death black metal mašinerije Northern Plague, nastupiće 26. marta u klubu The Quarter u Novom Sadu.

neguratourrau2015Trojac u naše krajeve dolazi u okviru turneje TĂU, na kojoj Negura Bunget promoviše istoimeni, sedmi studijski album.

Ulaznice će biti puštene u pretprodaju 1. marta po ceni od 600 (Mungos Novi Sad, Felix Beograd), dok će na dan koncerta koštati 800 dinara.

Početak je u 20 časova, a više informacija dostupno je na Facebook eventu.

Negura Bunget su jedan od najistrajnijih black metal bendova na sceni. Od kada su krenuli svoje putovanje davne 1995. godine prerasli su u pravog giganta underground scene. Njihov unikatan spoj tradicionalne muzike prastare transilvanijske kulture i sirovog black metal zvuka privukla je, i konstantno privlači, ogroman broj posvećenih fanova širom sveta. Negura Bunget predstavlja istinsku unikatnu kreaciju metal zvuka i baš zbog svoje posebnosti i posvećenosti jedan je od najaktivnijih koncertnih bendova koji iza sebe imaju ogroman broj turneja širom sveta, naveli su organizatori Serbian Hellbangers u propratnom saopštenju.

Negura Bunget je u Srbiji poslednji put nastupila 2011 godine na Exit Festivalu, a srpska publika u prošlosti imala je priliku da ih, osim u Novom Sadu, vidi i u Beogradu i Somboru.

(SMP)

Komentari