2015. godinu počinjemo sa veoma zanimljivim vestima! Naime, davno otpisani black metal sastav Carnival of Flesh prošle godine je potpuno neočekivano nastavio sa radom, te u rekordnom roku snimio debi album Stories from a Fallen World.

Na albumu se nalazi šest pesama: „The Beginning“, „The Promise“, „The Horror“, „The Pact“, „The Battle“ i „The Regret“, a ekipa je trenutno u potrazi za izdavačem.

Carnival of Flesh osnovan je u Beogradu davne 2002. godine od strane dva momka, Dachaza (vokali) i Dama (klavijature), koji su u to vreme hteli da ostave svoj trag na srpskoj black metal sceni. Međutim, kako to neretko biva, tokom narednih godina nije urađeno ništa konkretno, a na to je uticala i česta promena postave, da bi se bend 2008. godine i definitivno raspao.

Tokom 2014, Dachaz je odlučio da ponovo pokrene Carnival of Flesh, ali ovoga puta kao studijski projekat.

„Izabrane su neke od najboljih pesama iz prošlosti, aranžmanski su doterane, tekstovi su ponovo napisani, te su angažovani vrhunski muzičari da bi se sve to sprovelo u delo. Gitare i bas gitaru odsvirao je Jake O’Bayne, a bubanj Vojin Ratković. Poslove oko snimanja, miksa i masteringa obavio je Ivan Ilić Ćili. I tako je rođen album Stories from a Fallen World“, kaže zvanična biografija.

Uporedo sa aktivnostima oko pronalaska izdavača, ekipa priprema materijal za drugi album, te ne isključuje mogućnost da se sve ovo prezentuje i uživo, iako su, kako kažu, svesni komplikacija koje bi mogle nastati zbog geografske raštrkanosti članova benda.

Recenziju debi albuma očekujte na našim stranicama tokom narednih dana, a do tada, više informacija o Carnival of Flesh potražite na sajtu benda, te na zvaničnoj Facebook stranici.

stories-from-a-fallen-world

(SMP)

Komentari