Psihodelični stoner/doom bend Tortuga i stoner/space rock bend Maha Sohona nastupiće 13. novembra u SKCNS Fabrici.

“Bend Tortuga osnovan je 2016. u poljskom gradu Poznanu. Članove benda je spojila ljubav prema pričama Howarda Philipsa Lovecrafta, horror filmovima i doom metalu, i to su želeli da podele s istomišljenicima i fanovima širom sveta. Do sada su objavili dva albuma: Tortuga (2017.) i Deities (2020.), a novi album Iterations najavili su za 27. oktobar ove godine. Kako sami kažu, koriste mračnije književne žanrove kao temu koja se proteže u njihovoj estetici pisanja tekstova, ali nisu nikad želeli da nose etiketu Lovecraftovskog metal benda jer više vole sebe da definišu kao stoner/doom bend koji crpi puno iz priča i uopšte iz književnosti.

Maha Sohona je švedski psihodelični stoner/space rock bend koji je postigao uspeh sa albumom Endless Searcher (2021.), nakon čijeg objavljivanja je nastupao na brojnim festivalima. Pored toga, bend je odsvirao dve turneje po Grčkoj i Evropi. Nastup u SKCNS Fabrici organizovan je u sklopu nove evropske turneje na koju kreću u novembru, a publika će imati prilike da čuje i nove pesme koje spremaju za predstojeći treći album.“, navodi se u zvaničnom saopštenju.

Ulaznice su već u pretprodaji po ceni od 800 dinara i mogu da se kupe online, kao i na svim prodajnim mestima Gigstixa. Na dan koncerta, na biletarnici Fabrike, cena ulaznice iznosiće 1.000 dinara. Vrata i biletarnica Fabrike otvaraju se u 20 časova, dok će koncert početi u 21 čas.

(SMP)

Komentari