Bendovi Blankfile, Aurium, Strahor, Angelgoat, Fernando Colunga Ultimate Experience i Dvoeverie, predstavili su ovih dana novi materijal.

Blankfile, metalizirani hardcore bend iz Beograda, 9. marta će objaviti EP Gold Standard a najavili su ga videom za pesmu „The Counterweight“. EP je sniman u studijima Citadela i Piranha, dok je produkcija urađena u studiju The Brick Hit House Studio u Americi.

Pančevački sympho metal sastav Aurium snimio je u studiju Citadela singl “Twisted”, dve godine nakon izlaska poslednjeg albuma. Za miks i master bio je zadužen Luka Matković. Pogledajte ispod lyric video:

One-man black metal projekat Strahor objavio je pesmu “For Those Who Follow the Heart” kojom je najavio predstojeći album čije se objavljivanje očekuje tokom godine. Kao i do sada, Volkh stoji iza svih instrumenata, vokala i tekstova, dok je Luka Ilić bio zadužen za produkciju, miks i mastering.

Angelgoat, one-man raw black metal projekat iz Vrbasa, krajem prošle godine je objavio EP sa šest pesama The Blackmoon Witchery. Delić tog materijala možete čuti i na singlu „Rise of the Horned Depravity“.

Požarevački death‘n’roll bend Fernando Colunga Ultimate Experience objavio je singl “A Perfect Day To Be Dead“. Pesma je sa namerom snimljena tako da podseća stare, sirove radove benda, dok sa druge strane, stilski, predstavlja potpunu suprotnost svemu što su do sada iznedrili. Kao što se iz same slike i dizajna može naslutiti, pesma je inspirisana radom legendarnih Type O Negative i predstavlja omaž Peteru Steeleu.

Singl je snimljen i produciran u kućnoj produkciji gitariste Stefana Milenkovića koji je pisao muziku, snimio gitarske deonice, isprogramirao bubnjeve i orkestracije. Za tekst, vokale i dizajn omota je bio zadužen Antonio Jovanović, dok je gostujući basista bio Saša Škrbić.

Nikšićki gothic/pagan metal duo Dvoeverie (ex-Withed Tears) objavio je prvi video uradak u dosadašnjoj karijeri. Pesma „The Abandoning“ nalazi se na aktuelnom EP izdanju The Unwritten Psalms.

(SMP)

Komentari