Bendovi Kraljevski Apartman, Superhammer, Carnival of Flesh, Oathbringer, Ground Zero, Diveradiant i Alexandria, predstavili su ovih dana novi materijal.

Legendarni beogradski hard’n’heavy sastav Kraljevski Apartman objavio je novu pesmu u kojoj su (po ko zna koji put) predstavili novog pevača – Dejana Antića, koji je ranije sarađivao s bendom uživo. Numeru „Sve je u redu“ napisao je osnivač benda Zoran Zdravković. Pesma je snimljena u studiju Revolver kod Dragana Panjka, koji je ujedno i producent iste.

Projekat Superhammer koji je prošle godine zvanično prestao sa radom, neočekivano je objavio video spot za pesmu “Virtue and Terror”.

“Ova pesma izdata je kao bonus uz singl Blood to the Stone jos 2017. godine, ali je po našem mišljenju zaslužila i ekranizaciju, pa je to bio najbolji način da završimo karijeru, i to na desetogodišnjicu benda. Pesma je socijalno-političkog karaktera, a temu odmah odaje naslov pesme”, navode Stanići, Jadranka i Igor.

Carnival of Flesh, sympho black metal sastav iz Beograda nedavno je objavio drugi spot sa albuma Anthems of Extinction. „The One“ je video-esej i ljubavno pismo opresivnim i razdornim političkim režimima koje trenutno vidimo na vlasti širom sveta. U poređenju sa njihovim nagrađivanim spotom-prvencom za pesmu „Tropical Plunder“, ovaj spot je značajno bržeg tempa i vođen je narativom (dok je prvi bio više atmosferičan), stoji u zvaničnom saopštenju.

Kao i prethodni video, „The One“ je sniman i montiran od strane Graveyard Neighbour Photography, dok je dron operater bio Dušan Rančić. Srpski fanovi su imali šansu da čuju „The One“ uživo na Festivalu srpskog podzemlja VII, ali veći deo albuma Anthems of Extinction nikada nije odsviran uživo, inicijalno zbog COVID mera, a kasnije zbog promene postave benda. Carnival of Flesh trenutno planiraju da odsviraju novi materijal u celosti na proleće ove godine.

Kragujevački heavy metalci Oathbringer početkom januara predstavili su novi singl „Hall of the Slain“. Ovom pesmom najavljuju rad na albumu koji bi trebao izaći u toku 2023. godine za izdavačku kuću RTR Records.

Pesma je snimana u studiju kragujevačkog Doma omladine, a za miks, master i produkciju je bio zadužen Ivan Ilić – Ćili. Sam video je sniman u beogradskom studiju Citadela, a majstor iza kamere bio je Igor „Jimmy“ Stanić (Graveyard Neighbour Photography) koji je već sarađivao sa bendom na pesmi „Moria“. Omot za singl delo je indonežanskog ilustratora Surja Agustiana, a za digitalni dizajn bio je zadužen brazilac Hulio „Če” Valente (JCCV Design).

Metalizirani novosadski korovci Ground Zero nedavno su proslavili 20 godina na sceni, a malo pre toga su predstavili i video spot za pesmu „Daydreamer“ koja se nalazi na split vinilu sa bendom Proslov. Isti potpisuju Gorčin Zec i Damir Pirić.

Diveradiant, one man projekat post/drone metal usmerenja predstavio je singl “Devotion” koji će se naći na predstojećem EP-u. Materijal je snimljen u kućnom studiju PM Music, a kompletno pisanje i snimanje muzike uraduio je Filip Mančić.

„Planiram da napravim muzičko putovanje da kroz samu tematiku naziva i citiranja ostavim slušaocima da razviju svoju imaginaciju“, kaže za SMP Filip.

Alexandria, hard’n’heavy sastav iz Beograda u čijim redovima su članovi bendova Viktorija, Generacija 5, Leonardo, Kraljevski Apartman, Rainmaker i Witch1, predstavio je numeru „Svemu je kraj“. Pesma je snimljena u studiju Infinity, a možete je poslušati ispod.

(SMP)

Komentari