Bogata koncertna sezona još uvek nije završena a mi već sada ponosno možemo da najavimo pažljivo probrani Nuclear Blast paket koji će se obrušiti nad Beogradom naredne godine! Iskusni veterani scene, kanadsko-švedska kombinacija Kataklysm i Soilwork posetiće Dom omladine 21. aprila!

Death metal legende Kataklysm sa radom su počeli početkom devedesetih u hladnoj Kanadi. Poslednjih 30 godina krčili su svoj put kroz metal svet sjajnim izdanjima koje su u raznim fazama odlikovali haotičnost, ali i melodija. Ovaj bend je tokom godina napredovao sve više i više, i iz početne faze koju su odlikovali elementi beskompromisne brzine i brutalnosti prešli su u drugu fazu gde je prednost data melodiji, ali bez kompromisa po pitanju agresivnosti. Bend je nekoliko puta u karijeri svirao u Srbiji, a sada će akcenat biti na albumu Unconquered koji zbog korona virusa nije adekvatno promovisan uživo.

Soilwork

Foto: Soilwork / Promo

Soilwork ne treba posebno predstavljati, melodični death metal najpoznatije geteborške škole ali pažljivo gradeći sopstveni stil, predvođen fenomenalnim Björn „Speed“ Stridom, jednim od najaktivnijih ljudi na metal sceni. Šveđani su u Srbiji debitovali na EXIT festivalu 2019. godine i priredili koncert o kojem se i dalje priča. No, nastup u prestonici se predugo čeka. Övergivenheten je naziv 19. studijskog albuma koji su objavili tokom avgusta za Nuclear Blast, ali je i više nego logično da će bend spremiti specijalnu setlistu za beogradski koncert.

Koncert će pojačati i Wilderun, američki progressive metal sastav koji će se pre svega svideti fanovima starog Opeth zvuka sa kojima ih ponajviše porede. Aktuelni album Epigone ove godine objavio je Century Media Records.

Ulaznice za koncert biće puštene u prodaju 7. novembra putem servisa Tickets.rs po ceni od 2500 (early bird), odnosno 3000 (pretprodaja), dok će na dan koncerta koštati 3500 RSD. Događaj organizuje MM Concerts/Serbian Hellbangers ekipa.

(SMP)

Komentari