Novosadski sympho heavy metal sastav Armageddon objaviće za Noć veštica CD izdanje koncerta zabeleženog na EXIT-u 2015, pod nazivom Thunder on Explosive Stage.

Kako se navodi u saopštenju, prošlo je sedam godina dok Đorđe Letić, autor većine pesama i mastermind benda, nije odlučio da je materijal najzad zreo za slušanje. Simbolično, zbog premijere pesme „Sound of Thunder“, kao i zbog fantastične atmosfere na bini, album je nazvan Thunder on Explosive stage.

Repertoar ovog diska, između ostalog jedinstven je po tome što obuhvata i pesme sa albuma United Forces iz 1995, koje do sada nisu koncertno izvođene.

„U pitanju su obrade kompozicija poznatih novosadskih metalaca: Aleksandra Bečvardija ‘Sound of Thunder’ i Zlatka Draškovića / Saše Friša ‘Memories’. Ekskluzivno je odsvirana i obrada pesme Stevana Zahorijevića (Pergament) ‘Children of Savage Kind of Seed'“, ističe se u saopštenju i dodaje da je ovom prilikom prvi put uživo odsvirana i numera „Sarabanda“ sa albuma Eternal Mystery iz 1993. godine.

Na koncertu je predstavljen tipični muzički stil Armageddona – višeglasno pevanje.

„Glavna komplikacija za organizatore i tonsku ekipu bili su mikrofoni za pet pevača i naratora, ali je zato publika pozdravila horske refrene i zvučne efekte kao sa studijskih albuma. Uvežbani gitarski dvojac Đorđe Letić (levi kanal) i Zoran Dražić (desni kanal), verno je dočarao melodične solo deonice, uz dovoljno prostora za improvizaciju. Na momente nedostaje još jedna gitara da bi zvuk bio kao sa studijskog snimka, ali je bina već postala tesna za sve članove Armageddona, uključujući i Mršavog Zlaju (maskotu, kostura u prirodnoj veličini)“, stoji u saopštenju.

Armageddon

Foto: Armageddon / Promo

Album sadrži 15 pesama i traje oko sat vremena. Produkciju potpisuje Vladimir Perović, koji je „maksimalno ‘ispeglao’ gitare i oslobodio ih većine šumova, škripanja i krčanja, tipičnih za live nastupe“. Dizajn je i ovoga puta delo umetnika Čabe Nemeta, koji sarađuje sa Armageddonom proteklih sedam godina.

Inače, zamišljeno je da ovo izdanje bude multimedijalno, tj. da uz audio CD ide i DVD, ali se DVD-ovi više ne fabrikuju u Srbiji, tako da će video zapis koncerta čekati na neku novu tehnologiju. Uz svaki audio disk ide i nalepnica artworka albuma.

Armageddon - Thunder on Explosive Stage

Thunder on Explosive Stage zvanično izlazi u ponoć za Noć Veštica 31.10 – 01.11.2022. pod okriljem dugogodišnjeg izdavača Armageddona, novosadskog Tmina Recordsa.

Diskovi će biti dostupni u Mungos shopu (u podzemnom prolazu u Novom Sadu), kao i za naručivanje preko sajta izdavača.

Na kraju, prema rečima Đorđa Letića, misija Armageddona ostaje ista – da svaki heavy metalac u Srbiji i okolini, dobije na poklon bar po jedno fizičko izdanje benda.

„U proteklih 10 godina preko novina, live nastupa, radijskih emisija i nagradnih igara, podeljeno je preko 4000 diskova! Nastavljamo istim tempom, uz veliku zahvalnost svima koji nas podržavaju“, kaže legendardni novosadski muzičar.

(SMP)

Komentari