Danski doom metal veterani Saturnus nastupiće 13. novembra u SKCNS Fabrici, u sklopu evropske turneje na kojoj promovišu album Before the Storm! Na turneji ih prati britanski bend Esoteric koji se smatra jednim od osnivača funeral doom metala.

Saturnus je osnovan 1991. godine kao death metal bend (pod nazivom Asesino), a svoj autentični zvuk i stil kalibrirali su mešanjem melodičnog death/doom sa primesama gothic metala, čistim vokalima i atmosferičnim recitovanjem. Od poslednjeg albuma Saturn in Ascension sastav je intenzivno svirao na turnejama i prošao je kroz nekoliko promena u postavi. Po prvi put od 2012. godine, bend je spreman da predstavi novi album Before the Storm, koji je željno iščekivan među pravim poznavaocima melanholičnog doom metala.

Britanski bend Esoteric već 30 godina pomera granice jačine zvuka.

„Od zapanjujuće mračnih duplih albuma iz 90-ih Epistemological Despondency i The Pernicious Enigma, do ekspanzivne epike koja obeležava njihov nedavni opus The Maniacal Vale i Paragon of Dissonance, nikada nisu odustali od početnog cilja – da puste zvučni haos na nepripremljene slušaoce. Krajem 2019. izlazi njihov najuspešniji album do sada, A Pyrrhic Existence koji predstavlja kulminaciju 27 godina beskompromisne posvećenosti njihovoj sviračkoj veštini koja se ogleda u slojevitim kompozicijama punih detalja i visokim nivoom muziciranja, uronjenih u potpunu tamu i melodijsku raznolikost“, navodi se u saopštenju organizatora.

Ulaznice su u pretprodaji online na Gigstix.com, kao i na prodajnim mestima Gigstixa. Cena do 1. oktobra iznosi 1.500 dinara, a nakon toga koštaće 2.000 dinara. Na dan koncerta cena ulaznice iznosiće 2.500 dinara i moći će da se kupi na biletarnici Fabrike.

Vrata Fabrike otvaraju se u 20h, a koncert će početi sat kasnije. Za više informacija pratite zvanični Facebook event.

(SMP)

Komentari