UPDATE: Odlaže se evropska turneja benda Atheist, u sklopu koje je trebalo da nastupe i u klubu SKCNS Fabrika u Novom Sadu.

„Zbog nepredviđenih okolnosti koje su van naše kontrole, Atheist su primorani da odlože evropsku turneju. Učinili smo sve što smo mogli kako bismo ovo izbegli. Sada pokušavamo da se reorganizujemo sa svima koji su uključeni u organizaciju turneje, kako bismo našu muziku ipak izveli pred fanovima u Evropi. Znamo da ste svi ovo dugo čekali i molimo vas za još malo strpljenja“, stoji u izjavi osnivača i vokala benda Atheist, Kelly Shaefera.

Informacije o povratu novca za kupljene ulaznice biće poznate uskoro, naveli su organizatori koncerta.


Kultni američki sastav Atheist nastupiće 7. septembra u SKCNS Fabrici! Koncert u Novom Sadu deo je turneje „Enthralled in Europe“, koja je prvobitno bila zakazana za septembar 2020. godine, međutim zbog pandemije koronavisura odložena je za septembar ove godine.

Na koncertu će kao predgrupe nastupiti i bendovi Suicidal Angels i Abysmal Dawn.

Atheist je bend koji poznavaoci smatraju pionirima tehničkog death metala, i čiji uticaj može da se čuje u zvuku mnogih današnjih bendova koji su u vrhu ovog žanra. Sastav su 1988. godine na Floridi osnovali pevač i gitarista Kelly Shaefer i bubnjar Steve Flynn. Zvuk Atheista je tehnički progresivni metal u kom su jazz, fusion i latinoamerička muzika inkorporirani u old school death metal.

„U septembru 2022. godine ekipa se vraća u Evropu, prvi put nakon 2011. godine, i donosi sa sobom setlistu koja je moćan skup dobro poznatih pesama i onih koje nikada ranije nisu izvođene uživo“, navodi se u saopštenju organizatora SKC Novi Sad.

Grčki thrash metalci Suicidal Angels vredno su radili da bi izgradili ime poznato širom Evrope. Iza njih su albumi Dead Again, Bloodbath i Division of Blood, a posebnu pažnju privukao je njihov poslednji album Years of Aggression, koji je obezbedio bendu najviše pozicije na top listama u Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj.

Death metal majstori Abysmal Dawn dolaze iz Los Anđelesa, a na ovoj turneji sviraju pesme sa petog studijskog albuma Phylogenesis i najnovijeg EP-a Nightmare Frontier, koji je objavila izdavačka kuća Season of Mist Records.

Karte u pretprodaji

Ulaznice su u pretprodaji od 29. jula i mogu da se kupe online, kao i na prodajnim mestima Gigstixa. Early bird ulaznice koštaju 1.500 dinara i moći će da se kupe do 15. avgusta, a regularna cena ulaznica u pretprodaji biće 2.000 dinara. Na dan koncerta cena će iznositi 2.500 dinara, a ulaznice će moći da se kupe na biletarnici Fabrike. Vrata Fabrike otvaraju se u 19:30, a početak koncerta najavljen je za 20h.

(SMP)

Komentari