Holandska pevačica i autorka Anneke Van Giersbergen (ex-The Gathering, Agua De Annique, solo radovi) nastupiće 9. novembra 2022. godine u Domu omladine Beograda!

Biće to prvi nastup popularne pevačice u solo varijanti u srpskoj prestonici, i tom prilikom predstaviće pesme iz bogate diskografije sa akcentom na aktuelni album The Darkest Skies are the Brightest, u akustičnom maniru.

Anneke je muzičku karijeru započela 1994. godine kada se priključila legendarnom gothic doom metal bendu The Gathering. Godinu dana kasnije objavili su uticajni album Mandylion koji je momentalno postao inspiracija mnogim drugim bendovima na sceni kao što su Therion, Nightwish, Lacuna Coil, Within Temptation i drugi. Međutim, Anneke i momci iz The Gathering želeli su dalje da eksperimentišu sa zvukom i do 2006. godine snimili niz sjajnih albuma, uspešno šetajući kroz žanrove čiji su put sami definisali kao trip-rock.

Nakon 13 godina sa The Gathering, Anneke je 2007. godine započela solo karijeru. Već od prvog narednog projekta Agua De Annique pokazala je da njena kreativnost nema granica. Od tada je snimila šest solo studijskih albuma, predvodila bendove The Gentle Storm i Vuur, više puta snimala i nastupala sa kanadskim metal genijem Devin Townsendom i svojim spokojnim, ali moćnim glasom obojila pesme bendova: Anathema, Ayreon, Amorphis, Moonspell, Within Temptation i drugih.

Aktuelni album The Darkest Skies Are The Brightest postigao je veliki uspeh među fanovima i kritičarima. Intiman zvuk ove ploče biće adekvatno predstavljen na predstojećoj turneji u akustičnoj postavi celog benda, navodi se u saopštenju organizatora, agencija MM Concerts, Serbian Hellbangers i Kosmonaut Booking.

U narednom period biće objavljene sve detaljne informacije o prodaji ulaznica, kapacitetu itd. Do tada, zapratite zvanični Facebook event.

Anneke van Giersbergen

(SMP)

Komentari