Novosadski sympho/heavy metal sastav Armageddon objavio je posle tri godine komponovanja i snimanja novi album Master of Peace.

Dugo očekivana ploča donosi šest novih pesama, od kojih smo neke imali priliku da čujemo i besplatno preuzmemo u digitalnoj formi.

Na vinilu su pesme podeljene u dve grupe. Na A strani (Dark Side of Krsman), Miloš Krsmanović peva glavne vokale u kompozicijama: „Kill the Leader“, „Just One Bullet“ i „Vampire Queen (Dracula’s Bride)“.

Na B strani (Dark Side of Shandor), Zoran Šandorov peva glavne vokale u kompozicijama: „Demon Hunter (St. Gerasimos)“, „Freedom Call“ i „Annabel Lee (Dark Elegy)“.

Izdavači su novosadski Tmina Records, te Soul Peddler iz Nemačke, uz logističku podršku Agencije V.I.T.R.I.O.L. (Futog, Novi Sad).

Za artwork je bio zadužen Čaba Nemet, a i na ovom omotu, već po tradiciji, pojavljuje se autentična ljudska lobanja, stara jedan vek.

„Materijal je sniman od 2017. do 2020. pod strogom kontrolom Vladimira Perovića (Studio Alfa, Novi Sad). Snimatelji su se menjali, kako ne bi poludeli: Vladimir Perović, Ljiljana Mandić i Dušan Živanović. Završnu produkciju i tačku na trogodišnju agoniju, potpisali su Vladimir Perović i Đorđe Letić. Za SVE pesme sa ove ploče urađeni su spotovi! Pet lyric spotova delo su: Čabe Nemeta (art concept) i Rastka Perišića (video montaža). Spot “Demon Hunter” (kao i sve koncerte Armageddona), snimali su i montirali Dušan Brković i Jovana Milanko“, navodi se u saopštenju koje smo dobili.

Na materijalu je učestvovao veliki broj stalnih i gostujućih muzičara, među kojima su Saša Friš (Pero Defformero), Vladimir Garčević (Claymorean), Raša Miljić (Thundersteel) i drugi.

Armageddon - Master of Peace letak

Ploča će, kako saznajemo, koštati oko 10 evra, kako bi svi zainteresovani mogli da je priušte.

„Rađena je u luksuznom pakovanju: crni vinil, sa crnom papirnom kesom, obloženom najlonom, uz dodatak četiri strane inleja (fotografija, tekstovi pesama i tehnički podaci), u full koloru, na 300-gramskom sjajnom papiru, digitalno štampano, zbog intenzivnijih boja. Zbog lokal patriotizma, jedino će Novosađani imati privilegiju da ploču pogledaju, preslušaju i kupe u radnji “Mungos”, u Zmaj Jovinoj ulici, a svi ostali je mogu naručiti poštom, preko Tmina Recordsa ili direktno preko ARMAGEDDON sajta, ili facebook stranice“, saopšteno je iz benda.

Više informacija o albumu i načinu nabavke istog, čitajte na sajtu i Facebook stranici Armageddona, a u nastavku premijerno pogledajte spot za numeru „Demon Hunter“.

(SMP)

Komentari