Bendovi XSUS, 7th Sense, Nightwing, Ubod, Jevadh, Crno ispod nokta, Boy Jan, te Aleksandar Matović, predstavili su ovih dana novi materijal.

XSUS, beogradski prog/death metal bend koji čine bivši članovi sastava Datura Stramonium, predstavio je singl “Vicious Circle” koji najavljuje debi EP Legacy. Pesma je zabeležena u studiju Xsus, dok su bubnjevi snimljeni u Yeqy studiju. Kao i prethodnu „Absent Friends“, i ovu pesmu je miksao i masterizovao Luka Matković.

7th Sense je naziv novog beogradskog progressive metal projekta kog predvodi Boris Zaborski. Numera „Phoenix“ je snimljena u studiju Senses Audio Recording. Video je snimao Rising Photography, dok edit potpisuje Zaborski. Najavljeno je još autorskih numera, kao i zanimljivih obrada.

Nightwing, solo projekat Kikinđanina Milana Kovačevića (Occultum Malleus), nekadašnjeg bubnjara black metal bendova Bane, Catastrophy, Angelgoat i Blasphererion, predstavio je dve numere heavy metal/hard rock usmerenja. Pesme „Road Wolf“ i „Never Understand“, zabeležene su u studiju Piknik u Novom Sadu. Kovačević je bio zadužen za vokale, gitare i bas, dok je vlasnik studija Miroslav Majkić Bandar odsvirao bubanj.

Ubod, death metal bend koji radi na relaciji Požega/Užice, objavio je debi EP Crna smrt na kojem se u nešto više od sedam minuta nalaze tri numere: „Budak, krečana“, „Glavoseča“ i „Crna smrt“. Ceo EP možete poslušati na linku ispod.

Novosadski post/progressive metal bend Jevadh predstavio je singl „Shepherd“. Za snimak je bio zadužen gitarista/pevač Damjan Bujandrić, dok logotip potpisuje Nikola Jovanović.

Crno ispod nokta je sastav čiji su članovi iz Ruskog Krstura, Siriga, Šida i Badovinaca. Ovih dana predstavili su drugi po redu singl „Glasovi predaka“.

Niški bend Boy Jan predstavio je novi spot za pesmu „Motorhead“. Bend trebutno radi na trećem albumu na kome će se naći i pomenuta pesma. Spot je jednim delom sniman u Sofiji.

Aleksandar Matović široj javnosti je obelodanio svoj autorski rad kompozicijom „Devastator“.

– Planiram dosta novih stvari za ubuduće, od instrumentalnih i ambijentalnih kompozicija do tvrđeg metala, crossovera i slično, pa eto, nadam se da će vam se dopasti – kaže Aleksandar.

(SMP)

Komentari