Novosadski sympho heavy metal sastav Armageddon objavio je singl „Annabel Lee“ za Tmina Records.

Kako kažu iz benda, u pitanju je mračna romansa, po originalnom tekstu E. A. Poa (1809. -1849.), na osnovu kojeg je snimljena muzička ilustracija u sympho rock stilu.

„Pesmu sam radio dve godine, pošto u projektu učestvuje baš dosta ljudi, pa ih je trebalo sve sinhronizovati. Mislim da gosti govore sami za sebe – Zoran Šandorov je na lead vokalu, Vanda Marijanski i Željko Andrić su mecosopran, odnosno bass bariton, gostujući gitaristi su Saša Friš (Pero Defformero) i Vladimir Garčević (Claymorean), na violončelu je Aleksa Penić, dok sam ja snimio prateće vokale, sve aktustične gitare, 12-žičnu gitaru, ritam gitare, prvu deonicu solo gitara, bas, klavijature  i drum pads“, priča nam Đorđe Letić, mastermind projekta Armageddon.

Numera u originalu traje preko 10 minuta i to je, prema Letićevim rečima, posle „Heavy Metal Symphony“ najkompleksnija pesma Armageddona, snimana na 130 kanala i sa 22 različita instrumenta. Verzija za spot je skraćena na 8 minuta, dok će full verzija biti objavljena na budućem fizičkom izdanju benda. Trenutno je možete besplatno preuzeti sa sajta Armageddona.

(SMP)

Komentari