Italijanski parody-fun metal bend Nanowar of Steel nastupiće u okviru svoje Balkan Reggaeton turneje 1. decembra u klubu Fest u Zemunu.

„‘Balkan Reggaeton Tour’ odvešće ove jeseni i zime ovaj sjajan i veoma zabavan bend u Bugarsku, Grčku, Hrvatsku, ali i u Srbiju! Očekujte mnogo dobre zabave 1.decembra u klubu Fest!“, naveli su organizatori na zvaničnom Facebook eventu.

Nanowar of Steel aktivno rade već 15 godina. Debi album Other Bands Play, Nanowar Gay! objavljen je 2005.godine i odveo ih je na nekoliko manjih evropskih turneja u okviru kojih su odsvirali više od 50 koncerata.

Njihovo drugo izdanje Into Gay Pride Ride objavljeno je pet godina kasnije i odlično je prihvaćeno kako od strane publike i medija. Zahvaljujući tome, nastupili su na Mundo Idiota festivalu u Madridu, kao i na Oktobeer Festu u Moskvi.

Singl „Giorgio Mastrota“ iz 2012. postao je YouTube hit, sa više od dva miliona pregleda, a pesma je mnogo puta emitovana i na nacionalnim radio stanicama, kao i na televiziji.

CD i DVD izdanje A Knight at the Opera, kojim su proslavili 11 godina od prvog susreta, objavljeno je 2014, a dve godine kasnije pojavio se i EP Tourmentone Vol. I, kao i njihov prvi strip I Custodi dell’Acciaio Inox (Magic Press). Od tada do prošle godine odsvirali su preko 150 koncerata i bili headlineri nekih velikih evropskih festivala, uključujući i RockHarz festival u Nemačkoj kada su svirali pred više od 7.000 ljudi.

Prošle godine objavili su album Stairway To Valhalla koji, osim na festivalima, promovišu nizom rasprodatih klupskih svirki širom Italije.

Singl „Norwegian Reggaeton (feat. Gigatron)“ objavili su ovog leta. Spot je za samo nedelju dana dostigao milion pregleda i našao se na 23.mestu na italijanskim YT trending listama kao i 45. mestu na španskoj iTunes listi singlova.

Pretprodaja ulaznica po ceni od 400 RSD pocinje 1. oktobra, na šanku kluba Fest i u Felix Shopu (TC Sremska).

(SMP)

Komentari