Jedan od najboljih svetskih power metal pevača i klavijatista, naše gore list Nick Z Marino (pravo ime Željko Marinović), konačno će nastupiti u Srbiji. Marino stiže iz SAD-a u svoj rodni kraj, gde će održati tri koncerta sa srpskom verzijom svog NMZ benda.

Koncerti će biti održani tokom aprila, a prvi na redu je klub Fest u Zemunu 12. aprila. Cena ulaznice je 400 dinara. Dan kasnije, Marino i ekipa nastupiće u kragujevačkom Domu omladine, a ulaznica košta 500 dinara. Treći koncert biće održan u klubu Doma kulture Negotin (Željkov rodni grad), a ulaz na ovaj koncert je besplatan.

Marina će na srpskim koncertima pratiti poznati muzičari iz Srbije, sastavljeni samo za ovu priliku – gitarista Nenad Bojković (ex-Scaffold, ex-Rapid Force), basita Ivan Đerfi i bubnjar Miloš Mića Kovačević (ex-Downstroy, ex-Draconic, ex-Apocalypse). Kada je o repertoaru reč, bend će izvesti niz najboljih pesama sa tri NZM albuma, kao i nekoliko obrada pripremljenih specijalno za ovu priliku, od imena kao što su Ronnie James Dio, Iron Maiden, Black Sabbath i drugih.

Nick Z Marino je najpoznatiji po saradnji sa gitarskim magom Yngwie Malmsteenom, čiji je klavijaturista 14 godina, dok je i glavni vokal Yngwie Malmsteen’s Rising Forcea poslednjih sedam godina. Takođe, deo je projekta The Voices of Metal (Tim „Ripper“ Owens, Mike Vescera, Edu Falaschi koje prate John Ivan, Mike Terrana, Gorka Alegre), bend sa kojim je nastupao na latinoameričkoj turneji 2018. i sa kojim će nastupati uskoro na ukrajinskoj i ruskoj turneji (proleće 2019.).

Inače, Marino se upravo vratio sa dvoipomesečne turneje sa AXE Generation (Steve Vai, Zakk Wylde, Nuno Bettencourt, Tosin Abasi, Yngwie Malmsteen), bend gitarskih heroja, kojem će se ponovo pridružiti na azijskoj turneji na jesen 2019. kao klavijaturista i prateći vokal.

(SMP)

Komentari