Islandski sastav Sólstafir nastupiće 22. marta u MKC Petefi Šandor u Novom Sadu, umesto ranije najavljenog Novosadskog sajma kao lokacije koncerta.

„Pošto je bend za ovu priliku spremio specijalni set koji uključuje i gostovanje klasičnih akustičnih instrumenata, koncert će biti održan u unikatnom prostoru MKC Petefi Šandor koji odiše retro duhom koji perfektno odgovara ovoj post rock atrakciji“, istakli su organizatori i dodali da već kupljene ulaznice važe i za novu lokaciju, odnosno ne moraju da se menjaju, dok će oldschool štampane ulaznice ostati sa podacima od prethodne lokacije do održavanja koncerta.

Inače, ulaznice su u prodaji po akcijskoj ceni od 1.600 dinara (prvih 50 karata). Karte u zvaničnoj pretprodaji koštaju 2.000, a na dan koncerta 2.500 dinara. Prodajna mesta su Mungos u Novom Sadu, kao i Eventim/Gistix mreže.

Sólstafir je osnovan 1995. godine kao black metal projekat da bi vremenom promenio zvuk i okrenuo se post rock/metalu.

Pravi proboj na međunarodnu muzičku scenu dešava se 2009. godine nakon izlaska albuma Köld koji ih gotovo preko noći lansira u najjače metal časopise, kao i radio i TV stanice širom sveta.

Poslednje izdanje Berdreyminn, objavljeno je 2017. godine za Season of Mist kada je bend i premijerno nastupio u Srbiji i tom prilikom rasprodao koncert.

(SMP)

Komentari