Čuveni poljski prog rock bend Riverside nastupiće 13. marta 2019. u Domu omladine Beograda.

Riverside su na okupu još od 2001. godine i do sada su objavili sedam studijskih albuma i održali brojne nastupe širom sveta. Bend će na predstojećoj turneji i koncertu u Beogradu predstaviti novi album Wasteland koji je objavljen 28. septembra za Inside Out Music. Pesme na ovom izdanju su prve koje je bend komponovao kao trio nakon tragičnog gubitka gitariste i jednog od osnivača benda Piotra Grudzinskog, koji je preminuo 2016. godine.

– Pamtim trenutak kada smo zvanično objavili da nastavljamo kao trio. Mnogi naši fanovi ne mogu zamisliti album bez Grudžiena. Želeli smo da nastavimo sa koncertima i radimo na novim pesmama, u čast našem prijatelju – kaže Mariusz Duda, pevač, basista i glavni kompozitor u bendu.

Duda je već tada imao koncept, želeo je da snimi album koji će ispričati kako je neko preživeo veliku tragediju.

– Imao sam osećaj da ćemo biti OK i da ćemo stvoriti nešto prelepo i posebno – rekao je Duda, koji je na novom albumu odsvirao i gitare, dok su na nekoliko pesama solo dionice odradili live gitarista benda Maciej Meller i mladi talentovani Mateusz Owczarek.

– Wasteland je definitivno jedan od najmračnijih i najemotivnijih albuma u našoj diskografiji. Bukvalno prolazimo kroz sindrom drugog života i svesno smo novom materijalu dodali nekoliko referenci na naš drugi album Second Life Syndrome – kaže Michal Lapaj, klavijaturista benda.

Teži i mračniji Riverside

Glavna tematika koja se provlači kroz Wasteland je pokušaj preživljavanja u svetu nakon Apokalipse.

– Nikada nisam pomislio da ću nakon 17 godina benda i šest studijskih izdanja ponovo imati osećaj kao da objavljujemo debi album. Wasteland je jednako važan kao i naša prva ploča Out of Myself. Ovo je teži i mračniji Riverside – kaže bubnjar Piotr Kozieradski.

Uzimajući u obzir sve ove činjenice, bend je odlučio da na predstojećoj turneji po prvi put posle dužeg vremena u set vrati nekoliko pesama sa voljenog prvenca Out of Myself kao i sa uspešne ploče Second Life Syndrome. Pripremili su i izvedbu Wasteland albuma u celosti, uz njihovu do sada najbogatiju svetlosnu dekoraciju i gostovanja dodatnih muzičara na sceni.

Ulaznice

Karte će biti puštene u prodaju 1. decembra po ceni od 1700 dinara (prvih 50 ulaznica), odnosno 2000 dinara u pretprodaji. Na dan koncerta karte će koštati 2400 dinara, a prodajna mesta su agencije Eventim i Gigstix.

Organizatori koncerta su agencije MH Concerts i Serbian Hellbangers, te su ovom prilikom pozvali sve fanove atmosferičnog prog rocka kao i ljubitelja težih rifova na pravi audio-vizuelni spektakl 13. marta 2019. u prostoru Doma omladine Beograda!

Za sve aktuelne informacije o koncertu, pratite zvanični Facebook event.

(SMP)

Komentari