Norveški blackjazz sastav Shining nastupiće premijerno u Srbiji, 23. novembra u klubu SKCNS Fabrika u Novom Sadu.

„Nije baš česta prilika da nam u goste dolaze aktuelni i trenutno vrlo popularni bendovi, tako da ovaj koncert benda Shining sigurno predstavlja pravu poslasticu za sve fanove novog i modernog ekstremnog zvuka“, navode organizatori, agencije MH Concerts i Serbian Hellbangers.

Inače, Shining je osnovan 1999. godine u Oslu. Crpeći inspiraciju od artista na potezu od Johna Coltranea do Nine Inch Nailsa, stvaraju muziku nazvanu ‘blackjazz’ čiji ih je istoimeni album iz 2010. doveo do najveći svetskih medija, od Metal Hammera i Pitchforka do New York Timesa. Do sada su objavili sedam studijskih izdanja, dok se novo izdanje Animal očekuje 19. oktobra za Spinefarm Records. Frontmen i jedini stalni član benda je saksofonista / gitarista / vokal Jørgen Munkeby, koji je radio i sa izvođačima poput Marty Friedman, Ihsahn, Enslaved i Emperor.

Podrška i specijalni gosti na koncertu biće bend AlithiA iz Australije koji svoj zvuk karakterišu kao Progressive tribal rock. Ovaj mladi bend već neko vreme privlači pažnju fanova i medija širom sveta, a u Novom Sadu će promovisati novi album The Moon Has Fallen.

Ulaznice za koncert su u pretprodaji po ceni od 1.800 (specijalna akcija prvih 50 komada), odnosno 2.200 dinara, dok će na dan koncerta koštati 2.800 dinara. Prodajna mesta su servisi Gigstix i Eventim, te muzička radnja Mungos u Novom Sadu.

(SMP)

Komentari