Holandski progressive rock sastav Lesoir tokom projekta kreće na prvu balkansku turneju u okviru će nastupiti u Beogradu, Kragujevcu, Nišu, Novom Sadu, te Srebrenici i Mostaru.

Raspored datuma izgleda ovako:

29. april – Elektropionir, Beograd
01. maj – KC Ummus, Kragujevac
02. maj – Feedback, Niš
03. maj – CK13, Novi Sad
04. maj – Pivnica, Srebrenica
05. maj – MC Pavarotti, Mostar

Cena ulaznice za beogradski koncert iznosi 400 dinara, dok je za koncerte u Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu potrebno izdvojiti 300 dinara. Ulaznice se kupuju na dan događaja.

Lesoir premijerno dolaze na Balkan i tom prilikom uživo će predstaviti novi album Latitude, koji su nedavno objavili za nemačku izdavačku kuću Gentle Art Of Music. Maartje (vokal, flauta, piano), Eleën (vokal, gitara, klavijature, perkusije), Ingo (gitara), Bob (bubanj) i Ingo (bas), pod uticajem bendova Anathema, Porcupine Tree, Steven Wilson i The Gathering, na svom novom albumu predstavljaju dinamičan i moderan prog rock jednako začinjen i nežnim gudačima i snažnim gitarskim rifovima. Odličnu produkciju i miks albuma potpisuju John Cornfield (Muse, Ride, The Stone Roses) i Bruce Soord (The Pineapple Thief, Katatonia, Opeth).

Bend je počeo sa radom 2010. godine i do sada su objavili četiri studijska albuma i imali brojne uspešne koncerte po Evropi i Aziji od kojih obavezno vredi pomenuti čak šest headline turneja po Engleskoj i headline nastup pred 120.000 ljudi na MIDI festivalu u Kini. Lista izvođača ispred kojih su Lesoir nastupali kao specijalni gosti je takođe izuzetno impresivna: Steven Wilson, The Gathering, The Pineapple Thief, Karnivool, Delain, Within Temptation, Evergrey i The Gentle Storm.

Organizator turneje je Kosmonaut Booking & Promotion, a za više informacija o bendu, posetite zvaničnu Facebook stranicu i YouTube kanal.

(SMP)

Komentari