Ruski metal bendovi Alkonost i Схоластика posetiće Srbiju tokom marta i aprila u odvojenim prilikama, kada će nastupiti u Beogradu, Šapcu, Kruševcu i Nišu.

U Srbiju prvo stiže thrash metal sastav Схоластика, koji će održati mini turneju u Srbiji, po drugi put u dosadašnjoj karijeri.

Naime, turneja će početi 15. marta u šabačkom klubu Zeppelin, a nastavlja se narednog dana u kruševačkom klubu Zamajac. To veče, bend će podeliti binu sa jednim od najznačajnijih domaćih death metal sastava Scaffold. U subotu, 16. marta zakazan je koncert u Nišu, u klubu Black Stage, gde će im se na bini pridružiti i jedan od najboljih domaćih thrash metal sastava, Kuga. Za kraj je ostavljen Beograd, odnosno zemunski klub Fest, gde će se 18. marta na bini ruska ekipa ponovo družiti sa momcima iz benda Scaffold.

Podsetimo, Sholastika je u našim krajevima nastupala pre dve godine, a prema navodima organizatora turneje, poneseni odličnim utiscima odlučili su da ponovo posete Srbiju.

Sholastika

Sholastika su veterani na ruskoj metal sceni. Sastav je osnovan krajem 80-ih godina u gradu Brjansku, a iza sebe imaju dva albuma i nekoliko demo snimaka.

Kada je reč o sastavu Alkonost, ekipa važi za jedan od najznačajnijih ruskih folk metal bendova, a Srbiju će da posete po prvi put od osnivanja. Koncert će biti održan 13. aprila u klubu Fest u Zemunu, a kao specijalni gosti, nastupiće domaći sastavi Tamerlan i Ognjena kočija.

Alkonost je osnovan 1996.godine i uz Arkonu i Grai, predstavlja jedan od najznačajnijih ruskih folk metal bendova. Tokom 20 godina postojanja postava se više puta menjala, da bi se konačno stabilizovala 2013.godine. U svojoj diskografiji grupa beleži 10 studijskih albuma, a poslednji, pod nazivom “Песни белой лилии”, objavljen je 2016.godine.

„Bendu Tamerlan ovo će biti oproštajni koncert u Beogradu, zbog preseljenja Timura, glavnog čoveka koji stoji iza ovog sastava. S druge strane, sastavu Ognjena kočija će ovo biti prvi nastup u Beogradu, pa je ovo idealna prilika da premijerno čujete kako zvuče novosadski pagan metalci“, navodi se u saopštenju.

Cena karte za ovaj događaj je 500 dinara u pretprodaji, odnosno 800 na dan koncerta. Pretprodaja karata počeće u drugoj polovini marta moći će da se nabave u klubu Fest ili da se rezervišu na e-mail marenafanzine@gmail.com.

Oba događaja, mini turneju benda Схоластика te zemunski nastup benda Alkonost, organizuje Marena fanzin.

Alkonost i Sholastika

(SMP)

Komentari