Kultni slovenački industrial heroji Laibach donose nam svoju najnoviju kreaciju Tako je govorio Zaratustra (Also Sprach Zarathustra) i premijerno, na našoj teritoriji, izvešće je 13. januara u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

U subotu 13. januara u Novom Sadu na Дočeku 7526. godine, na više od 21 kultne lokacije među kojima su kulturna, administrativna, poslovna i obrazovna zdanja, kao i ugostiteljski objekti, izvođači najrazličitijih žanrova nastupiće na potpuno neočekivanim mestima. Deo programa za Дoček biće besplatan i otvoren za sve posetioce, dok je za ostale događaje od danas u prodajnoj mreži Gigs Tix dostupan vrlo ograničen broj ulaznica po promotivnim cenama.

U velikoj sali SNP-a u 23 časa nastupiće Laibach za čiji se koncert ulaznice u pretprodaji mogu nabaviti po ceni od 800 dinara za balkon i 1000 dinara za parter.

Informacije o programu i sadržajima koje će uskoro biti objavljene možete pratiti na sajtu Novisad2021.rs.

„Od samog nastanka 1980. godine prošlog veka Laibach je pomerio granice tadašnjeg poimanja angažovanog muzičkog stvaralaštva i bez prekida provokativno šire svoje poruke sve do danas. Uvek daleko ispred svog vremena, uvek na meti oštre kritike i recenzije, ali takođe uvek dosledni i verni samo sebi i svojoj ideji Laibach i danas čvrsto koračaju upozoravajući i opominjući na najaktuelnije probleme i mane civilizacije“, navodi se u saopštenju organizatora.

(SMP)

Komentari