Pioniri geteborške škole death metala Dark Tranquillity premijerno će nastupiti u Srbiji! Koncert će biti održan 18. aprila u novosadskom klubu SKCNS Fabrika.

Nastali 1989. godine kao Septic Broiler, debi album Skydancer na kojem je tada pevao Anders Fridén (kasnije se priključio sastavu In Flames) objavili su 1993. godine pod imenom Dark Tranquillity. 1995. godine realizovali su album The Gallery, koji se smatra vrhunskim radom tog vremena. Tada je gitarista Mikael Stanne preuzeo ulogu pevača/frontmena na kojoj je i dan danas.

Bend je u dosadašnjoj karijeri objavio ukupno 11 albuma, od kojih je poslednje još uvek aktuelno izdanje Atoma (Century Media, 2016.). Na poziciji druge gitare tokom 2017. godine uživo su im pomagali Christopher Amott (Arch Enemy) i Johan Reinholdz (Andromeda).

Dark Tranquillity u Novom Sadu: Ulaznice i nagradna igra

Karte će biti puštene u prodaju 20. decembra na svim Eventim i Gigstix prodajnim mestima po ceni od 1.900 dinara za prvih 50 komada, dok će redovna pretprodajna cena biti 2.500 dinara. Na dan koncerta, ulaznice će koštati 3.000 dinara. Takođe, oldschool fan ulaznice biće naknadno u prodaji u muzičkim radnjama Felix (Beograd) i Mungos (Novi Sad).

U saradnji sa organizatorima koncerta, jednog našeg čitaoca vodimo besplatno na koncert. Tačan odgovor na nagradno pitanje “Debitantski album kog benda je otpevao Mikael Stanne?” je In Flames, a najbrži je bio Milan Pajkić (062 xxx 70 30).

Čestitamo Milanu i želimo lep provod na koncertu, ostali – više sreće drugi put. \m/

(SMP)

Komentari