Ruski pagan metalci Arkona ekranizovali su numeru „Serbia“ sa albuma Yav iz 2014. godine!  „Bolje ikada nego nikada“, kažu iz tabora benda.

„Dok spremamo novi album, realizovali smo jednu od starih ideja i snimili spot za pesmu „Serbia“. Snimanje je obavljeno 2014. godine od strane Vlada Popova i njegovog Voronezh tima, a montažu potpisuje Alexander Gorbunov (Stonehand Records). U spotu možete da vidite i isečke debitantskog rada srpskog režisera Živojina Pavlovića (1933-1998), „Triptih o materiji i smrti“ iz 1960 godine“, naveli su iz benda na zvaničnoj Facebook stranici.

Dalje su dodali da slike koje se vide na snimku, poput fotografija usamljene žene koja je izgubila celu porodicu ili terena razorenih u prethodnom ratu, odgovaraju slikama koje je autor pesme video u jednom od sela tokom Balkanske turneje 2010. godine.

„Ova pesma je „rođena“ na određenom mestu u određeno vreme i nema mesta za bilo kakav politički kontekst“, rekli su iz benda.

Podsetimo, sastav Arkona je redovan gost u našim krajevima, a srpska publika mogla je da ih vidi i na ovogodišnjem Exit festivalu, gde su Maša i ekipa imali standardno efektan nastup.

(SMP)

Komentari