Islandski sastav Sólstafir, zajedno sa gostima iz Danske, projektom Myrkur, nastupiće 4. decembra u Domu omladine Beograda, ekskluzivno saznaje naš portal!

Ulaznice su u prodaji od 28. jula po akcijskoj ceni od 1.600 dinara (prvih 50 karata). Karte će u zvaničnoj pretprodaji koštati 2.000, a na dan koncerta 2.500 dinara. Prodajna mesta su dobro znani šopovi Felix u Beogradu i Mungos u Novom Sadu, kao i Eventim mreža.

Sólstafir je osnovan 1995. godine kao black metal projekat da bi vremenom promenio zvuk i okrenuo se post rock/metalu.

Pravi proboj na međunarodnu muzičku scenu dešava se 2009. godine nakon izlaska albuma Kold koji ih gotovo preko noći lansira u najjače metal časopise, kao i radio i TV stanice širom sveta.

„U narednim koracima bend suvereno kreira svoj upečatljiv i originalan stil te danas sa najnovijim albumom Berdreyminn bez ustručavanja možemo slobodno reći stoji rame uz rame sa najcenjenijim i najjačim imenima današnje post rock/metal scene. Nakon više godina pokušavanja i iščekivanja, konačno sa velikim zadovoljstvom možemo najaviti dolazak islandskih vukova u Srbiju“, navode organizatori koncerta, agencije MH Concerts i Serbian Hellbangers.

Kao specijalna gošća (sa pratećim bendom), stiže i Amalie Bruun koja stoji ispred atmosferičnog black metal projekta Myrkur.

„Myrkur je od samog nastanka privukao veliku pažnju kako fanova tako i medija, ali i izazvao mnogo kontraverzi zbog svog neobičnog i drugačijeg pristupa black metal zvuku. Bend je nastao, a i dalje zvanično postoji kao solo projekat, dok žive nastupe izvodi sa kompletnom postavom. U Beogradu će nam predstaviti novi album Mareridt koji će se u prodaji pojaviti u septembru tekuće godine“, najavljuju organizatori.

Aktuelne spotove ovih bendova možete da pogledate ispod, a tu je i specijalni pozdrav za sve fanove u našoj zemlji, koji je Sólstafir ekipa uputila sa Metal Days festa. Poslušajte šta su imali da nam kažu:

(SMP)

Komentari