Kvalifikacione svirke u okviru takmičenja WOA Metal Battle za nastup na festivalu Wacken Open Air biće održane u Kragujevcu (Srbija), Zadru (Hrvatska), Ravne na Koroškem (Slovenija) i Banjaluci (RS / BiH).

Prva na redu je Slovenija, gde će 26. aprila u gradu Ravne na Koroškem da nastupe bendovi Underground, Big Bad Wolf, Shutdown, Cordura i Motorfire.

Sledi zatim Srbija, odnosno Kragujevac, gde će 10. maja u Domu omladine da nastupe bendovi Mud Factory, Zer00ne, Playdown i Instead of a Kill.

Kasnije istog meseca, odnosno 30. maja u Klubu studenata Banjaluke (KSB, bivši Index), „sukobiće“ se bendovi My Last Suicide, Nula Plus, Benefit i Festival of Mutilation. U revijalnom delu nastupiće banjalučki sastav Tanker, jedni od pobednika ovog takmičenja.

Hrvatska je zakazana za 3. juni, kada će u zadarskom Maraschino baru svoje znanje da pokažu Mesmera, Apex, Inceptor, Diamond Dust, Rising Dream i Post-Coital Silence.

Finalisti iz Makedonije već su poznati, a reč je o bendu Agni Kai.

Super finale biće održano 4. juna u već pomenutom Maraschino baru u Zadru.

Pozivamo vas da podržite takmičenje i bendove, te da zajednički ispratimo još jedan regionalni bend put Nemačke i velikog Wacken Open Air festivala.

Više o WOA Metal Battleu za prostor bivše Jugoslavije potražite na zvaničnom sajtu takmičenja.

(SMP)

Komentari