Legendarni engleski sastav Anathema nastupiće 23. oktobra u Beogradu, po prvi put u dosadašnjoj karijeri u punom sastavu! Anathema u Srbiju, odnosno beogradski Dom omladine, stiže u okviru turneje na kojoj promoviše album The Optimist, a specijalni gosti na koncertu biće odlični francuski sastav Alcest.

Prvih 200 ulaznica već je pušteno u prodaju po promotivnoj ceni od 2.200 dinara, i nabavljive su na prodajnim mestima Eventima, Gigstixa, DD Ticketsa i u Felix Shopu (TC Sremska, I sprat). Regularna cena u pretprodaji iznosiće 2.600 dinara, a na dan koncerta 3.000 dinara.

Jedanaesti album The Optimist Anathema će objaviti 9. juna za izdavačku kuću Kscope, a na njemu je sekstet iz Liverpula kročio na nove teritorije ambijentalnog i progresivnog rocka.

„Naslov novog albuma može takođe na dobar način opisati i beskopromisnu i neustrašivu posvećenost Anatheme autorskom radu još od formiranja 1990. godine. Bend je od samih početaka kontinuirano evoluirao: od svoje rane underground death i doom metal faze, pa sve do zvezdanih trenutaka progresivnog/ambijentalnog rock benda koji ne poznaje granice“, navodi se u saopštenju organizatora.

Novi album sastav je najavio singlom “Springfield”, koji možete poslušati ispod.

Organizator koncerta je agencija Rock svirke.

(SMP)

Komentari