Beogradski stoner / sludge metal sastav In From The Cold snimio je EP The Unknown Lives na kojem se nalaze četiri pesme, i čiji se izlazak očekuje tokom maja.

Miks The Unknown Lives EP-a potpisuje Boris Usanović, a mastering Vladimir Krkljuš. Za omot je bio zadužen dvojac Grebo Gray & Marija Zmaya Gray.

In From the Cold - The Unknown Lives

– Skoro sve pesme za naslednika Filth Bible albuma su bile spremne za snimanje još početkom 2014. Tada smo imali jedno 5-6 komada, plus obradu Bjesova „Vraćam se dole“. Na kraju smo odlučili (ne sećam se zašto) da snimamo EP od tri pesme: „Lair of the Leptyrcon“, „2 Live 4“ i „Vraćam se dole“ od Bjesova – kaže za SMP gitarista i pevač benda Slobodan Boba Đukić i dodaje da je sva muzika snimljena krajem leta 2014. godine.

– Zbog previše obaveza svih članova benda sa svojim drugim projektima/bendovima/poslovima, a i zbog činjenice da je fizičko izdanje Filth Bible albuma u to vreme već kasnilo godinu dana, vokali za The Unknown Lives EP su usnimljeni tek u maju 2016. godine. Sa ozbiljnijim „editovanjem“ i miksanjem se počelo tek krajem iste godine. Poslednja pesma/instrumental pod imenom „The Unknown Lives“ je snimljena u februaru 2017. godine, kada su i dosnimljene neke vokalne deonice. Ovoj, sada već trogodišnjoj „sagi“, uskoro će doći kraj i konačan izlazak novog IFTC EP-a je planiran za maj 2017 – kaže naš sagovornik.

EP su snimili bubnjar Boris Usanović aka Count Boris, gitarista Mirko Božović , gitarista i pevač Slobodan Boba Đukić aka Jimi 3B, te pevač i basista Miloš Živić aka Sleepy.

Iz benda ističu da se na naslednika ovog EP-a neće čekati dugo, jer je materijal za dugosvirajući album već spreman.

(SMP)

Komentari