Legendarni škotski crossover/punk bend The Exploited nastupiće 22. aprila u Domu omladine Beograda!

Početak je najavljen za 20 sati, dok će ulaznice biti u prodaji od 19. decembra preko Eventim mreže, po akcijskoj ceni od 1.900 dinara (prvih 100 ulaznica), a cena u zvaničnoj pretprodaji biće 2.500 dinara. Na dan koncerta, karte će koštati 3.000 dinara.

– Jedni od poslednjih čuvara iskrenog punk duha, istrajni borci za pravdu i istinu, kreatori bezkompromisnog buntovničkog stava. The Exploited su kroz karijeru doživeli brojne turbulentne uspone i padove i zbog svog tvrdog stava često bili na meti štampe, političara i establišmenta. Međutim, ništa nije moglo da ućutka buntovnike iz Edinburga i njihova priča traje već dugih 37 godina, a danas ih pored punk fanova širom sveta identično cene i poklonici metal, hardcore, kao i rock zvuka – naveli su organizatori.

Kao specijalni gosti na koncertu će zasvirati i američki sastav The Casualties, jedan od najbitnijih punk bendove današnjice. Svoj street-punk zvuk lansirali su 1990. godine. Ove godine su objavili deseti studijski album Chaos Sound i trenutno ga promovišu na svetskoj turneji.

Podsetimo, The Exploited je 2005. godine u SKC-u Beograda započeo svirku, ali je nakon samo petnaestak minuta aktivirano nekoliko suzavaca posle čega je ista prekinuta. Beogradska policija uhapsila je tada jednu osobu osumnjičenu da je, posle bacanja suzavca, kamenicama razbijala stakla na zgradi SKC-a.

Pet godina nakon toga, The Exploited su održali spektakularan nastup na Explosive bini EXIT festivala, a zanimljiva za pomenuti je i anegdota pre koncerta u Beogradu daleke 1985. godine.

– Imali smo sjajan koncert u Zagrebu, posle koga gotovo da nismo spavali. Uhvatili smo jutarnji voz za Beograd, koji je kretao u pet sati i mislio sam da ću čim stignemo otići u hotel da malo odspavam pre tonske probe. U Zagrebu sam se menjao sa jednim milicionerom, koji je došao i rekao da bi voleo da mu dam lisice koje imam, a on će meni zauzvrat dati svoje. Čim sam izašao iz voza, prišli su mi milicioneri i, kako mi je kasnije prevedeno, rekli da moram sa njima u stanicu, radi provere, jer imam te lisice sa sobom. Sedeo sam tamo dva sata, praktično besposlen, dok nisu došli organizatori i objasnili situaciju. Sve u svemu, ništa se strašno nije dogodilo, osim što sam, umesto u sobu na spavanje, otišao pravo u miliciju – ispričao je tada vokal benda Wattie Buchan za časopis Rock.

(SMP)

Komentari