Mađarski ambiental neo folk duo The Moon and the Nightspirit nastupiće 23. aprila u klubu The Quarter u Novom Sadu! Specijalni gosti na koncertu biće beogradski dark/gothic sastav Groteska.

Okosnicu projekta The Moon and the Nightspirit, koji je osnovan 2003. godine, čine multiinstrumentalisti Agnješ Tot i Mihalj Sabo, a reč je o jednom od vodećih bendova kuće Prophecy Records iz Nemačke. Na koncertima nastupaju u proširenom sastavu. Iza njih je pet studijskih albuma, a novo izdanje je u pripremi. Ekipa je delila binu sa velikanima žanra, kao što su Blackmore’s Night, Corvus Corax, Arcana, Faun i drugi.

Nije baš tako česta prilika da se kod nas ugosti bend ovog kalibra, te smo sigurni da će nastup u Novom Sadu poklonicima ovog zvuka predstavljati pravi užitak – kažu iz organizacija MH Concerts & Serbian Hellbangers i dodaju da The Moon and the Nightspirit zahvaljujući vrlo originalnom i unikatnom zvuku često nastupaju i na metal festivalima gde se takođe prirodno uklapaju.

Sastav Groteska svoj zvuk temelji na starom dark/gothic metalu u koji su vremenom utisnuli vrlo originalne autorske pečate, pa danas suvereno kreiraju svoj lični stil koji zaista nije lako odrediti. Kako je najavljeno, za ovu priliku Groteska će izvesti jedan od svojih akustičnih setova kroz koje odlaze još dalje u istraživanje muzičkih dimenzija i stvaralačkih sloboda.

U planu je nastup još jednog benda koji će upotpuniti ovo veče, a više informacija biće poznato u narednom periodu, te pratite zvanični Facebook event.

Ulaznice će biti u prodaji od 1. decembra i do 30. januara će koštati 500 dinara, dok će redovna pretprodaja iznositi 700 dinara. Na dan koncerta, karte će koštati 1000 dinara. Prodajna mesta su Eventim mreža, te muzičke radnje Mungos (Novi Sad) i Felix (Beograd).

(SMP)

Komentari